Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Znate li kako obojati sintetiku

Ako znate kako obojati sintetiku, napravit ćete čudo igrajući se materijalom koji će privući pažnju, no teško je otkriti kako obojati sintetiku, a da budete potpuno zadovoljni rezultatom

Znate li kako obojati sintetiku
Budi najbolja verzija sebe.

Uvijek vodite računa o tome da se danas najčešće koriste sintetički konci koji ne primaju boju ili su s velikim postotkom sintetike, tako da ostaju svjetliji prilikom bojanja. Stoga ako razmišljate kako obojati sintetiku morate znati postupak i dobro se pripremiti za bojanje.

Postojane boje u prahu možete koristiti za bojanje sintetike.

shimmer fallbackKako obojati sintetiku i na što pri tome treba paziti?

Kad bojate tkaninu uvijek nosite gumene zaštitne rukavice, staru odjeću i plastičnu pregaču. Bojanjem nećete prekriti drugu boju, nego će se boje izmiješati. Na primjer, žuta boja upotrijebljena na plavom komadu odjeće obojit će taj komad odjeće u zelenu boju. No, možete kupiti odstranjivač boje, koji će odstraniti izvornu boju.

U dućanima možete kupiti boje za prirodne materijale, koje ne bojaju i sintetiku. To ćete primijetiti po tome što kada obojate majicu koja je po svom sastavu recimo 100 % pamuk, a šivana je sintetičkim koncem, konac ostane kontrastan, jer je ostane neobojan.

Boje daju najbolje rezultate na pamučnim i lanenim tkaninama te najlonskim tkaninama. Na sintetičkim tkaninama od poliestera nastaju blijede nijanse, a na tkaninama od mješavine poliestera i najlona pojavljuju se dvostruke nijanse boje. Stoga je i postupak kako obojati sintetiku vrlo težak 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.