Upoznaj indijsku 'Matovilku'- njezina kosa duga je 190 centimetara

Njezina kosa je 2018. godine uvrštena u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda

Zbog, kako kaže, lošeg iskustava kod frizera, Nilanshi Patel, 17- godišnja Indijka, nije se šišala od svoje šeste godine. Danas ima oko 190 centimetara dugu kosu i upisala se u Guinnessovu knjigu rekorda kao tinejdžerica s najdužom kosom na svijetu. 

Rekord je postavila još 2018. kada je njezina kosa bila duga 170,5 centimetara,  a u međuvremenu je narasla još gotovo 20 centimetara. Njezini prijatelji i školske kolege prozvali su je Matovilka, a njoj nadimak ne smeta. Ipak, za kosu ima posebne rituale. 

"Perem kosu jednom u tjednu, a potrebno mi je oko pola sata da je osušim i oko sat vremena da je iščešljam. Za kosu koristim domaće ulje koje pravi moja majka, a sastojci su tajna", kaže. 

Uglavnom kosu drži u pletenici, ali dok se igra ili u nekim drugim prilikama, veže je u punđu. Najveći problem joj kosa stvara kada pliva. 


Gujarat:17-yr-old Nilanshi Patel,resident of Aravalli, breaks her own Guinness World Records in 'longest hair on a teenager' category with 190 cm hair. In 2018, her hair was measured at 170.5 cm."Wherever I go,people want to click selfie with me.I feel like a celebrity,"she says. pic.twitter.com/9s2XH3nfwC

— ANI (@ANI) January 15, 2020Nilanshi je maturantica srednje škole i želi postati softverska inženjerka te se trenutačno priprema za prijamni ispit na fakultetu. Sanja da u budućnosti postavi još svjetskih rekorda, uključujući i onaj za najdužu kosu odrasle osobe. 

"Obožavam svoju kosu. Ne želim se nikada ošišati. Bio je san moje mame da unesem svoje ime u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda. Sretna sam što sam uspjela jer me sada cijeli svijet poznaje. Roditelji su prihvatili moje želje i oni su moja najveća podrška", kaže indijska Matovlika koja živi u malenom indijskom gradiću Modasa. 

Roditelji su ponosni na svoju kćer, a otac još ne može vjerovati da je njegova kći postala svjetski poznata. 

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.