Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Obožavamo Domagoja Duvnjaka

Rukomet mu je u krvi: Tri stvari koje nismo znali o kapetanu naše rukometne reprezentacije

Domagoj Duvnjak pokazivao je izniman talent za rukomet još od malih nogu, što nije čudno jer cijela njegova uža i šira obitelj živi za rukomet!

duvnjak.jpg
Foto: Pixsell/Pixsell
Budi najbolja verzija sebe.

Njegova cijela uža, ali i šira obitelj živi za rukomet

Osim njega i sestre Ive, i majka Ivanka 15 je godina igrala u RK Đakovu, a otac Ivan je nakon igranja u zagrebačkom Medveščaku Domagoju bio trener u RK Osijeku. Popis rukometaša u obitelji proširuje se dalje na tetu i strica te dvije sestrične i bratića.

Debitirao je u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi sa 16 godina kao igrač RK Đakova. Nakon toga prelazi u RK Zagreb, gdje je nastupao u europskim kupovima, a zatim ga je sportski put odveo u Njemačku i trenutačno igra za THW Kiel. Prvi veliki nastup za reprezentaciju dogodio se 2007. godine na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje je Hrvatska bila peta. Izbornik Lino Červar uvrstio ga je i na popis putnika za Europsko prvenstvo u Norveškoj iduće godine, gdje je osvojio svoju prvu seniorsku medalju s velikih natjecanja.

Image
Ljubav pozlati sve

'Kako je Domagoj Duvnjak sreo Luciju': Ljubavna priča kapetana Kauboja

Ide mu i u ljubavi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Osim što je s prijateljima trenirao rukomet, Duvnjak je svoje najljepše srednjoškolske dane proveo u Đakovu u gimnaziji A.G. Matoša. Upravo ondje je i upoznao Luciju, djevojku s kojom se nakon dugogodišnje veze vjenčao i s kojom ima dvoje djece. U bračne vode uplovili su 2019. godine nakon desetljeća duge veze koju su od početka skrivali od očiju javnosti. Jedino što sportaš nikada nije skrivao vezano za lijepu suprugu jest koliko ju voli i kolika mu je podrška.

Malo je praznovjeran

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Zanimljivo je da je Domagoj malo i praznovjeran. Na svojim prvim prvenstvima i važnim natjecanjima nosio bi uvijek iste, neoprane čarape, kako sam kaže – za sreću!

Svojom jednostavnošću i prisebnošću Duvnjak je stekao brojne prijatelje, a njegova odlučnost, izvrsnost i talent doveli su ga do toga da dominira rukometnim utakmicama koje s oduševljenjem pratimo na Svjetskom prvenstvu u rukometu na RTL-u.

Rukometnu euforiju pratite na glavnom kanalu RTL-a, na kanalu RTL2 te online platformi PLAY.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.