Budi najbolja verzija sebe.
Život piše romane

Mračna priča kuće Gucci: Lady Gaga u novom filmu glumi Crnu udovicu

Kada se Patrizia Reggiani udala za Maurizia Guccija, postali su jedan od prvih talijanskih slavnih parova. Ali onda ju je on napustio i ona ga je odlučila ubiti. Ovu nevjerojatnu priču o glamuru, seksu, izdaji, smrti i zatvoru u svijetu visoke mode utjelovit će na ekranu Lady Gaga

Budi najbolja verzija sebe.

Ovih dana sigurno si po društvenim mrežama vidjela Lady Gagu - obučena je sva u crno sa zlatnim lančićima oko vrata i krznenim šeširom. Adam Driver drži ju oko struka, nosi naočale s debelim okvirima i bijelu dolčevitu. Iza njih je prekrasna priroda i zimska romantika. Sve izgleda kao da snimaju romantični film smješten u osamdesete godine prošlog stoljeća jer jedino što se još moglo očekivati uz ovu kulisu je hit pjesma "Last Christmas".

No, ovo je nešto sasvim drugo. Lady Gaga utjelovit će Patriziju Reggiani - ženu koja je provela 18 godina u zatvoru zbog ubojstva muža. Osim što je istinita i mračna, priča je glamurozna - sve se dogodilo u moćnoj modnoj obitelji Gucci. Film "House Of Gucci" u režiji Ridleyja Scotta uglavnom se fokusira na šokantno ubojstvo Maurizija Guccija, unuka osnivača modnog carstva Gucci.

Bajka koja se pretvorila u mračni krimić

Mračna i istinita priča koja je svijetu izgledala kao bajka i započela je tako - zabranjenom romansom. Maurizio Gucci, multimilijunaš i nasljednik modne dinastije, zaljubio se u mladu Patriziju Reggani iz okolice Milana, ali je njegova obitelj bila protiv tog braka. "Upoznala sam Maurizia na zabavi i on se ludo zaljubio u mene. Bila sam uzbudljiva i drugačija", opisala je kasnije Patrizia njihov prvi susret za The Guardian.

Budi najbolja verzija sebe.

Ona je bila kći vozača kamiona i pralje koja se ipak 1973. udala za Maurizia. Njihova ljubav je bila kao iz bajke, bili su zaljubljeni, bogati, a ubrzo su postali je od najmoćnijih talijanskih celebrity parova.

Dvanaest godina supružnici su bili sretni zajedno, a postali su redoviti gosti na talijanskoj društvenoj sceni. Uživali su u luksuznim putovanjima, bogatstvu, a u braku su dobili i dvije kćeri, Allegru i Alessandru. No, idila je prekinuta u svibnju 1985. godine, kada je Maurizio zauvijek napustio svoju suprugu. Otišao je na kratko poslovno putovanje s kojeg se nikada nije vratio.

Kasnije se otkrilo da se Maurizio zaljubio u mlađu ženu - Paolu Franchi. Patrizia Reggiani i Maurizio Gucci razveli su 1991. godine i činilo se da će njihova zajednička priča tu stati. No, onda sve tek postaje mračno. Maurizio je zbog lošeg upravljanja modnom kućom Gucci bio prisiljen prodati carstvo za 120 milijuna dolara, a Patriziji je u to vrijeme dijagnosticiran tumor na mozgu koji je uklonjen bez posljedica.

"Bila sam ljuta na Maurizija zbog puno stvari u to vrijeme. Ali prije svega zbog gubitka obiteljskog posla. To je glupo. Bio je to neuspjeh. Bila sam puna bijesa, ali nisam mogla niša učiniti. Nije mu to trebalo", rekla je Patrizia Reggiani 2016. za The Guardian.

Budi najbolja verzija sebe.

No, nekoliko godina kasnije ostavljena žena će se ipak osvetiti. 27. ožujka 1995. profesionalni je ubojica slijedio Maurizija Guccija i kada je ulazio u poslovnu zgradu upucao ga je četiri puta. Umro je u naručju vratara, koji je također ranjen u napadu. Cijela zemlja se pitala tko je to učinio, no sve su oči bile uprte u Patriziju. Ipak je svima bila poznata njezina gorčina prema bivšem suprugu, kao i činjenica da je tražila profesionalnog ubojicu. Dva puta je zamolila čistačicu da joj pomogne, a čak se savjetovala s odvjetnikom što joj se može dogoditi ako se riješi bivšeg supruga.

“Moram priznati da sam ga se jedno vrijeme uistinu željela riješiti. Htjela sam to učiniti i tražila sam ljude da mi pomognu. Ali to se tu završilo - puka opsesija, puka želja. Koja supruga nikad nije rekla: 'Ubila bih toga tipa? ”, izjavila je Patrizia.

Osuđena je 29 godina zatvora, ali je odslužila 18 godina

Nakon dugotrajnog suđenja, Reggiani je proglašena krivom za planiranje ubojstva bivšeg supruga i 3. studenog 1998. osuđena na 29 godina zatvora, a prozvana je i "Crnom udovicom". Benedetto Ceraulo, profesionalni ubojica, dobio je doživotnu kaznu, a za ovo ubojstvo bio je plaćen 300 tisuća eura.

Reggiani je u žalbenom postupku uspjela smanjiti kaznu na 26 godina, a u zatvoru je provela 18 godina. Puštena je na slobodu u listopadu 2014., a sud je 2017. odredio da Reggiani treba dobivati 900 tisuća funti godišnje od bogatstva bivšeg muža.

Zanimljivo je spomenuti da se 2014. godine TV ekipa nenajavljeno pojavila na njezinom radnom mjestu i pitala ju zašto sama nije ubila muža, nego je unajmila ubojicu. "Vid mi nije dobar. Nisam željela promašiti", odgovorila je Crna udovica. Danas Patrizia ima 72 godine i jedino želi živjeti mirnim životom. Iako će je svijet pamtiti kao Crnu udovicu i ženu koja je izjavila "da bi radije plakala u Rolls Royceu nego bila sretna na biciklu".

Nakon ove nevjerojatne priče o osveti i pohlepi, bilo je samo pitanje vremena kada će se Hollywood odlučiti na prenošenje ove priče na veliki ekran. Lady Gaga i Adam Driver glume glavne protagoniste - Reggiani i Maurizio Gucci. A u filmu se pojavljuju i druga velika holivudska imena Al Pacino, Jeremy Irons, Jared Leto i Jack Huston, što svakako ovaj film čini još zanimljivijim.

Film "House of Gucci" još uvijek se snima, a trebao bi izaći u studenom ove godine. Onda ćemo vidjeti ovu nevjerojatnu priču i hoće li se Lady Gaga opet potvrditi kao odlična glumica.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.