Budi najbolja verzija sebe.

Knjiga tjedna: Život je je*eno kratak

Profil i Žena.hr vam daruju knjigu autorice Janet Street-Porter

Budi najbolja verzija sebe.

Život je je*eno kratak nije običan priručnik za preživljavanje u 21. stoljeću, već radni podsjetnik za jačanje odlučnosti, motivacije i ženske samosvijesti. Odvažno, duhovito, bez ustručavanja i lažne skromnosti, Život je je*eno kratak djeluje poput terapije za ženske krize u svakoj dobi, a u Velikoj Britaniji postao je hit i munjevito je objavljen u još pet europskih zemalja, a zatim i u SAD-u.

Život je je*eno kratak da biste ga proveli na istom, dosadnom poslu; da biste bili deprimirani, bez prijatelja i novca nakon četrdesete; da biste vjerovali svemu što muškarci govore ili da biste kupovali skupe kreme za lice... – tako savjetuje Janet Street-Porter, britanska novinarka i urednica. Kako kuhati, kako birati prijatelje, a kako frizera, kako se odijevati, njegovati i kako se izboriti za sebe u muškom svijetu – sve u jednoj knjizi na nešto više od 150 stranica koje pršte duhovitošću, vedrinom i iznenađenjima.

Janet Street Porter britanska je novinarka i urednica radio i televizijskih emisija te modnih magazina. Njezin priručnik stoga je kombinacija kolaža novinskih izrezaka i mentalne mape s popisima za kupovinu, fotografijama iz mladosti, istaknutim ključnim riječima i pocrtanim naslovima, kao da je autorica napravila veliko pospremanje vlastitog života i preporučuje svojim čitateljicama kako da naprave nešto slično. Život je je*eno kratak odmah na koricama poručuje: „Prve minute svakog dana potroši govoreći sama sebi 'sjajna sam, prokleto sam sjajna' – jer nitko drugi ti to neće reći!“

Prva čitateljica koja točno nabroji barem dva magazina u kojima je radila autorica knjige Janet Street Porter dobit će na poklon knjigu Život je je*eno kratak.

Dobitnica knjige je Mia Bašić.

Janet Street- Porter: Život je je*eno kratak
Cijena: 139 kuna
Broj stranica: 176
Uvez: meki
Izdavač: Profil Knjiga, dio grupe Profil International
Godina: 2009.

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.