Budi najbolja verzija sebe.

Knjiga tjedna: Krava koja je plakala

Ajahn Brahm je Seinfeld budizma.

Budi najbolja verzija sebe.

Kao budistički redovnik, tijekom tridesetogodišnjeg rada, Ajahn Brahm sakupio je mnoge britke, duhovite i mudre priče. S tradicionalnom budističkom filozofijom kao polazištem, priče su pisane kao šaljive parabole kako bi čitatelja uputile u dublje preispitivanje tema poput obzirnosti, patnje, opraštanja, nade, mudrosti i bezuvjetne ljubavi. Dovitljive i duhovite one otkrivaju važnost suosjećanja u životu običnih ljudi i bezvremenu mudrost Budinih učenja.

Ajahm Brahn rođen je u Londonu. Na Sveučilištu Cambridge diplomirao je teorijsku fiziku. Nezadovoljan akademskim svijetom, otišao je u džungle Tajlanda i učio izravno od velikog učitelja Ajahna Chaha. Ajahn Brahm redovnik je već više od trideset godina i prati ga glas poštovanog duhovnog učitelja. Opat je jednog od najvećih budističkih samostana na južnoj hemisferi. Svojim javnim predavanjima privlači tisuće ljudi.
Više o autoru na www.ajahnbrahm.org

„Najbolja knjiga iz područja duhovnosti ove godine! Autor ima istančan smisao za humor i možete biti sigurni da se ove priče obraćaju vama. Riječ je o djelu prepunom svježine, humanosti i dobre volje.“
SPIRITUALITY AND HEALTH

„Kao metla koja mete paučinu, Ajahn Brahm mete tajne koje okružuju uzvišena stanja svijesti. Ova knjiga prepuna je zanimljivih životnih priča po kojima je Brahm poznat. Autor koristi razumljiv jezik da bi objasnio ono čega se drugi učitelji pribojavaju. U ovom djelu otkrit ćete priručnik za vlastitu duhovnost. Riječ je o smionoj knjizi.
JOHN ROBERTS, BUDDHIS COUNCIL OF THE NORTHWEST

Ajahn Brahm : "Krava koja je plakala i druge budističke priče o sreći"
Preveo: Zvonko Radiković
Cijena: 129,00 kn
Uvez: meki uvez
Broj stranica: 311
Godina izdanja: 2010.
Izdavač: Naklada LJEVAK d.o.o.

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.