Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Zara ili Ben?

Kako izabrati savršeno ime za psa, ali i koja su najpopularnija imena

Želiš u svoj život dovesti malog psića ili možda velikog psa iza azila, no naći savršeno ime za psa i nije tako lak zadatak. Zato smo istražile što je važno kod odabira

Savršeno ime za psa
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Od ideje da udomiš novog četveronožnog ljubimca do malog psića u tvom domu - cijeli proces si uspješno prošla i sada je vrijeme za možda najteži dio posla - izabrati savršeno ime za psa. Odabir imena vrlo je važan korak jer će to ime pas nositi cijeli život.

Image

Umiljati ili energični psi? Evo koja je pasmina idealna za tebe prema horoskopskom znaku

Izabrati savršeno ime za psa možda ne zvuči kao posebna filozofija, ali ipak postoje neki trikovi kako izabrati ime koje će pas bolje razumjeti. Istražile smo koji su trikovi korisni pri odabiru imena za psa, ali i nekoliko odličnih primjera koji su trenutno popularni.

Prije svega bitno je da se ime koje odabereš sviđa tebi. Neka imena možda jesu lakša psu za zapamtiti, ali ako se ime tebi ne sviđa, jednostavno nije toga vrijedno. Što se tiče same dužine imena, idealno bi bilo da je ono sastavljeno od jednog ili dva sloga jer takvo kratko ime pas lakše pamti. Također će ti biti jednostavnije ga dozivati ako se nalazite u parku za pse ili se nestašno otrgne s uzice.

Također obrati pozornost da ime ne zvuči kao naredba koju mu zadaješ za neku radnju. Primjerice, ako ga želiš naučiti naredbu 'sjedi', neka ime ne počinje na isto slovo ili slično zvuči jer će se u protivnom pas zbuniti i neće biti siguran dozivaš li ga ili mu daješ naredbu. Također, iako ovo ne bi trebale napominjati, neka ime ne bude uvrjedljivo za psa ili druge ljude.

Kod odabira ti može pomoći i neka izražajna osobina ljubimca ili možda boja krzna. Tako šarenom psu možeš dati ime Fleka ili se možda našaliti i velikom psu dati ime Mrva. Ako ćeš udomiti više od jednog psa, odlična je ideja odabrati temu prema kojoj ćeš izabrati savršena imena za njih. Tako bi recimo ljubitelji Harryja Pottera svoja dva ljubimca mogli nazvati Dobby i Tonks, ili poput glumca Slavka Sobina svoje ljubimce nazvati Buba i Mara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Koje god ime da odabereš, ono ne mora biti zapisano u kamenu. Isprobaj ga nekoliko dana i provjeri kako odgovara i tebi i psu. Neka taj period ne bude duži od nekoliko dana kako se pas ne bi naviknuo i onda zbunio ako mu promijeniš ime. Drugačija je situacija sa starijim psom koji već ima ime. Ako već ima ime na koje se odaziva, nije baš najbolja ideja mijenjati ga, iako se i stariji pas može naviknuti na novo ime nakon nekog vremena.

Istražile smo i koja su to najpopularnija imena za pse, a ova su se posebno istaknula. Za ženke su to Kira, Bella, Lucy, Molly, Zara, Rea, Lola, Zoe, Lily, Ema i Ruby, dok su za mužjake najpopularnija imena Max, Rex, Ben, Bobi, Bubi, Medo, Dex, Lars, Cezar, Tobi, Nero, Riki, Teddy i Oscar.

Kako god nazvala svog čupavog ljubimca, nadamo se kako su pred vama mnoge godine maženja i igranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.