Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Kolumna jedne singl žene

Kad je Harry sreo Harryja: Feminizirani vs. mačo muškarci i što o njima misle žene

Nova generacija žena voli feminizirane muškarce. Što on više osvijesti svoju žensku stranu, to je više muško, kažu cure

resjlaakaakk.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Radim u redakciji koju čini desetak živopisnih žena. Najmlađe su studentice, a najstarije su, od naših pupoljaka, starije nekih 20-ak godina. Rekle bismo žene u najboljim godinama. Ranim najboljim godinama. Ma juniorke!

Na kolegiju se povela rasprava o jednom Harryju koji je slavio rođendan i mlađe kolegice bile su oduševljene idejom da se o njemu napiše članak. One nešto starije nisu imale pojma o kojem je Harryju riječ čak ni kada su vidjele fotografiju dotičnog. Za njih postoji samo jedan Harry, Prljavi Harry, a što bi on rekao ovom mladom imenjaku strah me i pomisliti. Komentirale su kako se mali fura na Davida Bowieja (a samo je jedan Bowie) i da je preženskast za njihov ukus kada su u pitanju muškarci.

"Meni nema karizmu, ali vi padate na neke druge stvari", rekla je jedna od njih mlađoj kolegici, a ona odgovorila: "Daaa, obožavale smo ga dok je bio u One Directionu, a sad još više".

"Meni su svi ti mladi frajeri feminizirani. Uopće nemaju muškosti. Ja poštujem muškarce koji će odnijeti perilicu za rublje na peti kat", nastavila je starija kolegica, a mlađa se nadovezala kako ne podnosi mačo muškarce koji se boje koristiti balzam za usne u strahu da će osim usana isti omekšati "č" u mačo i pretvoriti ga u "ć".

Slažem se, ni jedan mačo muškarac ne želi biti maćo. U tom ga trenutku tek mali dijakritički znak dijeli od toga da ga draga zazove "maco moja", a pH nježni šampon za tijelo, s mirisom kokosa i divlje orhideje zauvijek s njega ispere muškost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Image

Kolumna jedne singl žene: Što je razvod bez polupanih tanjura, zaraćene rodbine i psovki? - Samo papir!

Eto tako o mačo frajerima misle mlade cure kojima će koljena zaklecati pred dečkom koji nosi uniseks, a možda i ženski parfem, mekane bokserice od organskog pamuka, jede mrkvu iz kontroliranog uzgoja kuhanu na pari, depilira PPP - prsa, pazuhe i prepone, znoj ne podnosi, pije filtriranu, aromatiziranu vodu, prezire pivo, voli pire od pastrnjaka i sirovi kolač sa sirovim kakaom za koji zna gdje je rastao i tko ga je brao.

shimmer fallback

Kažu mlade cure, takvi su frajeri sigurni u svoju muškost baš zbog toga što ih nije strah njegovati žensku stranu i ne trebaju im mišići kako bi pokazali da i u njima ima vsoka razina testosterona. Štoviše, ako bi trebalo ponijeti perilicu na peti kat, mlade kolegice jednoglasno su se složile da bi je nosile zajedno s njima.

Moderni dečki poštuju žene i u njihovom vokabularu apsolutno nema mjesta aluzijama na seks i jeftnim šalama. Mlade cure vole ovakve muškarce, a preziru mačo frajere jer ih smatraju krivima za sve loše što su žene proživjele kroz povjest, objašnjavaju kolegice u živoj raspravi koja se razvila zbog jednog Harryja. Zanimljivo je da je taj Harry navodno u vezi s deset godina starijom glumicom Oliviom Wilde…

Nova era muškaraca sofisticiranija je i kraj njih se žene, konačno mogu osjećati ženstveno, objašnjavaju mlade kolegice. Starije se ne daju smesti i konstatiraju kako bi trebalo vratiti vojsku i očeličiti ove krhke mladiće, a ugrozu ženstvenosti od strane mačo muškaraca smatraju sasvim neutemeljenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Za njih mačo nije testosteron u rebrastoj potkošulji i s čačkalicom među zubima, već frajer koji ne kuka, ne boji se laktoze, nema bezbroj pari cipela i tenisica s ultra mekanim ulošcima, ne govori puno, nego radi.

Muškarac kraj kojega se osjećaju sigurno. I ženstveno. Nježan, ali ne i razmažen. Kolegij je završio, pisalo se o mladom Harryju, muškarcu budućnosti. Neka se samo malo ugleda na Clinta Eastwoda i bit će mačo za sve dobne skupine, slađi i od onog na štapiću.

Stavovi i metode izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne izražavaju nužno stav redakcije zena.hr

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.