Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Dugo ga nismo vidjele

Gdje je sada Billy Zane, negativac koji je obilježio 'Titanik'?

Billy Zane u filmu ''Titanic'' utjelovio je lik Caledona Hockleya, pokvarenog tajkuna koji je svim silama želio oženiti djevojku Rose iako ga ona nije voljela, a od velikog uspjeha tog filma pa sve do danas nismo ga baš imali priliku vidjeti na filmskom platnu. Gdje je nestao?

profimedia-0581126572.jpg
Foto: www.profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

„Titanic“ je jedan od onih filmova koji nas dirnu pri svakom gledanju, a iako je snimljen 1997., dakle prije 24 godine, i dalje izgleda sjajno. Odličan scenarij, nezaboravna ljubavna priča, vrhunska produkcija, ali i sjajna gluma ono su što je tom filmu donijelo niz Oscara te naklonost publike. Od glumačke postave su Loenardo DiCaprio i Kate Winslet i dalje itekako traženi i hvaljeni glumci, oboje oskarovci, no što je sa omiljenim negativcem filma?

Sjećaš li se šarmantnog, ali definitivno snobovski nastrojenog i sebičnog zaručnika Rose kojeg ona ostavi zbog Jacka? Njega je utjelovio Billy Zane, glumac izražajnih očiju kojem je „Titanic“ donio slavu, ali mu ujedno i uništio karijeru. Naime, Billy je te 1997. u ''Titanicu'' utjelovio Caledona Hockleya, pokvarenog tajkuna koji je svim silama želio oženiti djevojku Rose iako ga ona nije voljela. Tom ulogom stekao je svjetsku slavu, no nažalost isti, a ni sličan uspjeh ni s jednom ulogom kasnije nije uspio ponoviti iako je i dalje prisutan u filmskoj industriji.

shimmer fallback

Billy sam zna reći da mu je uloga Hockleya bila i blagoslov i prokletstvo u isto vrijeme. Nakon tog filma svi su ga vidjeli isključivo kroz taj njegov negativan lik, pa mu je bilo teško otresti se tog imidža.

''Svakome glumcu san je da bude dio tako divnog filma, bio je to blagoslov, ali u isto vrijeme, poznato je da u Hollywoodu rijetko tko riskira. Svi idu na siguro jer je u pitanju velik novac. Stoga, kada dođete na audiciju, znate kakav tip glumca producent traži. Ja sam od tada postao sinonim za zločestog dečka, negativca. Takva situacija na kraju vas natjera da postanete inovativniji, snimate nezavisne, ali i vlastite filmove'', objasnio je Zane jednom prilikom.

shimmer fallback

Inače, Zane je rođen u Chicagu 24. veljače, a danas slavi 56 godina. Oboje roditelja su mu bili amaterski glumci, porijeklom oboje Grci. Nakon „Titanica“ glumio je niz manjih i sporednih uloga. Tako je utjelovio neonacista u filmu „The Believer“, pojavio se u hitu „Zoolander“, ali i u „Broadwayju u Chicagu“. U seriji „Charmed“ je glumio demona, a posudio je svoj glas i liku u crtiću „Pocahontas“ kao i brojnim videoigricama. Danas je Zane upravitelj Radioactive Gianta, filmske i televizijske produkcijske tvrtke te ga baš i nemamo priliku vidjeti ni na malim ekranima, a ni na filmskim platnima.

Što se tiče privatnog života, Zane je bio u braku s Lisom Collins od 1989. do 1995. godine, a bio je zaručen i za glumicu Leonor Varelu. Zaprosio je i slavnu britansku bujnu manekenku Kelly Brook, ali razišli su se 2008. godine. Iako su vezu pokušali obnoviti, nisu u tome uspjeli. Poslije nje, Zane je bio u vezi s hrvatskim modelom Jasminom Hdaghom, no i to je završilo iste godine kad su vezu započeli – 2010. godine. Poslije svih nesretnih ljubavi glumac je upoznao Candice Neil, s kojom je dobio dvije kćeri i s kojom je trenutačno zaručen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

U slobodno se vrijeme bavi apstraktnim slikarstvom te pokušava voditi aktivan i zdrav život. Posvećen je obitelji te se čini kako ne pati jako zbog činjenice da mu se holivudska karijera u suštini svodi na jednu ulogu u slavnom filmu. Kako god bilo, mi ćemo uvijek voljeti Billy Zanea zbog njegovog doprinosa "Titanicu". Objektivno, on je svojom ulogom zlikovca omogućio gledateljima da se puno jače užive u ljubavnu priču Jacka i Rose. Na tome smo mu zahvalni.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.