Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Top 7

Filmovi koje kritičari mrze, a publika obožava: Slažeš li se s njima?

Donosimo ti popis filmova u kojima su se mišljenja kritike i publike potpuno razišla

profimedia-0376435932.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Već je do sada dobro poznato da ono što kritika hvali, publika često ne voli i obrnuto. I tako je oduvijek u svakom segmentu umjetnosti, ali ovakve stvari je najlakše mjeriti u glazbi i filmskoj umjetnosti jer se najviše konzumiraju. Podaci s kino blagajni i s drugih različitih kanala često pokazuju ukus publike i dok ona uživa u mnogim filmskih pričama, kritičari daju loše ocjene.

Image
Diraju u dušu

Filmovi koje gledamo iznova: Najljepše i najtužnije ljubavne priče

Tako su i nastali različiti popisi filmova koja publika obožava, možda su sad i klasici, dok su ocjene kritičara ostale loše. Neke stranice poput Rotten Tomatoes i Metacritic pokazuju koliko taj nesrazmjer može biti velik.

shimmer fallback

Iako sve to nije važno, umjetnost je tu da bi ljudi uživali u onome što im se najviše sviđa, ipak je zanimljivo saznati koje popularne filmske priče nisu naišle na odobravanje kritike. U nastavku ti donosimo interesantan izbor filmova, a tko zna - možda se baš odlučiš neke ponovno pogledati, a neke pogledaš prvi put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Batman vs Superman: Dawn of Justice (2016.)

Redatelj Zack Snyder odlučio je napraviti pravi susret super junaka u ovom akcijskom filmu, a vjerovao je da ova ideja ne može propasti. Svi vole Batmana. Svi vole Supermana. I zašto ih onda ne spojiti u jednom filmu? No kritici se nije svidjela ova kombinacija i vrlo su loše ocijenili film - od glume do scenarija. S druge strane, publika je bila vrlo naklonjena ovom filmu, a obožavatelji akcijskih junaka su bili oduševljeni.

Divan život (It's a Wonderful Life, 1947.)

Danas ne možemo zamisliti Božić bez ovog filma, smatra se klasikom, čak i jednim od najboljih božićnih filmova. No nije imao takvu reputaciju kada je izašao, nije naišao na odobravanje kritike. Film slavnog redatelja Franka Capre postao je popularan tek kasnije kada se počeo prikazivati na televiziji u božićno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Kralj lavova (The Lion King, 2019.)

Kritika nije bila oduševljena filmom redatelja Jona Favreaua, igranom verzijom Disneyevog klasika iz 1994. godine. Nisu bili zadovoljni glasovima, animacije su bile vrlo loše i općenito je dobio loše ocjene. No publika je bila zadovoljna filmom, a osim dobre gledanosti, imao je i dobre ocjene gledatelja.

Bohemian Rhapsody (2018.)

Biografska priča o Freddieju Mercuryju, jednom o najvećih rock pjevača svih vremena, za mnoge kritičare je vrlo loše ispričana. Smatrali su da nije dobro opisana njegova seksualnost i još mnogo toga, a prema njima, čak ni zubi Ramija Maleka nisu napravljeni kako treba. No publika je obožavala ovaj film i postigao je veliku gledanost, a Rami Malek osvojio je i Oscara za glavnu mušku ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Sumrak saga (Twilight, 2008.)

Prvi nastavak adaptacije hit romana o vampirima bio je predodređen za uspjeh. Imao je fanove, gledatelji obožavaju priče o vampirima, a radi se o mladim i lijepim glumcima. Iako je film postigao nevjerojatan uspjeh, a Kristen Stewart i Robert Pattinson su postali velike svjetske zvijezde, kritičari nisu bili oduševljeni filmom. Smatrali su da se radi o srednjoškolskog fantaziji i jednoglasno loše ocijenili film.

Mamma Mia! (2008.)

Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan i Colin Firth bili su pravi mamac za sve obožavatelje mjuzikla i švedskog benda ABBA. Vrhunska glumačka postava u kombinaciji s pjesmama grupe ABBA i ležerna priča odlično su primljeni kod publike. Ženski dio publike posebno je bio očaran filmom, ali kritika nije dijelila mišljenje većine. Smatrali su da filmu nedostaje još kvalitetnih začina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Venom (2018.)

Kritika nije bila sigurna što da misli o ovom filmu. Venom je antijunak iz Marvelovih filmova, a iako je zabavan i poseban, ipak je ostao sporedan lik. Kritiku nije oduševio, ali je publika bila oduševljena, posebno jer je glavnu ulogu odigrao omiljeni Tom Hardy. Još jedan film u kojem su se ove dvije strane potpuno razišle.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.