Edo Maajka predstavlja novi spot, a bliži se i koncert u Domu sportova!

Kako zvuči novi singl Ede Maajke, na najbolji način će publika i kritika moći čuti 16. studenog u Domu sportova na velikom koncertnom spektaklu

Ljubitelji glazbe kreativnog rappera Ede Maajke imaju razloga za veselje, jer poznati glazbenik predstavlja novi singl i spot, a sve je bliže i njegov koncert u Domu sportova!

Novi Edin singl je pjesma "Otrov" u kojoj se Edi u kreativnom procesu muziciranja pridružio i Dino Šaran koji je gostujući izvođač na singlu. Ljubavna je to pjesma koja govori o odnosu dvoje ljudi, pogreškama u komunikaciji i načinima rješavanja konflikata u partnerskoj vezi.

I ovaj puta je Edo Maajka u pjesmu utkao dio osobnog iskustva čime skladba dobiva na emocionalnoj snazi i iskrenosti. "Jako sam zadovoljan pjesmom, pjesma je jako iskrena, snažna, podnosi jedno iskustvo kroz koje sam i sam znao prolaziti. Mislim da je to moćna skladba. Tekst i vokal Dine Šarana dodaju joj na snazi i iskrenoj emociji.", kaže o pjesmi Edo Maajka.

"Otrov" je treći singl s novog albuma objavljenog u lipnju imena "Put u plus" koji je nakon svojeg objavljivanja u lipnju, naišao na izvrsne reakcije kako kritike, tako i publike. Riječ je o do sada najeklektičnijem Edinom djelu, spoju hip-hopa, rocka, funka, etna.

Cijeli album, intimna je preslika Edinog života, a njime glazbenik predstavlja i svoj žešći zvuk koji je kombinacija vrsnog repanja i čvrstih gitarskih riffova, zvuk je to i odličnog rock and rolla čime ovaj već proslavljeni hip-hoper širi područje svog glazbenog utjecaja.

Za pjesmu je snimljen i spot za čiju režiju i scenarij je zaslužna Edina supruga Lilach Osmić. Direktor fotografije je Yonathan Weitzman koji je uz Daryu Mar i montirao spot. Poznati hrvatski glumci utjelovljuju glavne aktere spota- Marija Škaričić i Alan Katić, a tu su i mladi glumci Anika Katušić Kocbek i Ian Kušlan.

Kako zvuči novi singl Ede Maajke, na najbolji način će publika i kritika moći čuti 16. studenog u Domu sportova na velikom koncertnom spektaklu kojeg poznati glazbenik priprema za zagrebačku publiku. A za koji se ulaznice po cijeni od 90 kuna mogu se kupiti na prodajnim mjestima Eventima, Rockmarku, Dirty Old Shopu, Dallas Recordsu i Dallas Music Shopu Rijeka.


Mi smo iskoristili priliku i malo "izrešetali" Edu o novom albumu, što sve sprema za koncert, te kakvi su mu planovi za budućnost...

Nedavno si izdao novi album - kako je bilo vratiti se u studio?
- Odlično, jako mi je falio rad u studiju, pogotovo rad s bendom na probama...

Što nam možeš reći o albumu - kako je nastao, koje stvari su ti najbolje? Koliko dugo si pripremao ovaj album?
- Volim sve pjesme na ovom albumu, prezadovoljan sam. Album je tekstualno nastajao kroz oko godinu dana, a glazbeno smo ga završili kroz desetak proba. Pričam o iskustvima koja sam im'o kroz zadnjih 5 godina, tj. nekim od iskustava. Osoban i zreo album, tematski pokriva većinu stvari u kojima sam bio zadnjih nekoliko godina. Moja stanja kroz koja sam proš'o, neki konflikti, osobni i društveni.

Koje poruke želiš prenijeti slušateljima ovim albumom?
Minus je put u plus, svaki naš pad koji se čini u tom trenutku kao smak svijeta i nešto totalno loše, je tu za naše najveće dobro, za naš rast.

Uz tebe je novi bend - kako ste se skupili?
Pronaš'o sam prvo basistu Maria Rašića pa mi je on reko da je bubnjar kojeg sam jednom upozno i posluš'o na Kosovu ovdje u Zagrebu, tako da je došao i Mirsad Dalipi. Onda sam tražio najboljeg sintadžiju i pozvao Tonija Starešinića. Mirsad je rekao da ima neki Yogi Lonich lik koji ubija na gitari i ima volju svirati sa mnom. Nakon prve probe s njim poželio sam sebično da ne svira više ni s kim, hahaha. I tako sam složio mašineriju, groove stroj na kojem moje rime sjedaju savršeno.


Na koncertu u Domu sportova nas očekuje veliki spektakl gdje će ti se pridružiti i mnogi gosti - kako si ih izabrao?
Ovo je prvenstveno promocija novog albuma, tako da su mi svi gosti s novog albuma i gosti na koncertu, plus Frenkie koji mi je dugogodišnji suradnik i prijatelj. Saša Antić, Dino Šaran, Yaya, Čipkice i Frenkie. Predgrupe su odlične, izabrao sam Bruto Geto jer mi je to najdraži noviji bend u Hrvatskoj te Helem Nejse kojima je ovo prvo predstavljanje zagrebačkoj publici.

Kakvi su ti planovi za budućnost? Planiraš li možda turneju Hrvatskom?
Planiram, kombiniram, imam velike regionalne apetite.

Koja je poruka fanovima za nadolazeći koncert?
Dođite vidjeti i čuti uživo novi album te ostale starije pjesme iz mog repertoara u novom ruhu. 'Ko god me je ikad gledao uživo s bendom zna o čemu pričam, tko nije do sada bit će jako ugodno iznenađen.

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.