Dino Šaran: Veselimo se novim koncertima i singlovima

Letu Štuke u suradnji s Dubioza Kolektivom izdali novi singl Zemlja gori

Nedavno smo podijelili s vama vijest kako su Letu Štuke i Dubioza Kolektiv udružili snage i izdali pjesmu ‘Zemlja gori’ koja će nesumnjivo postati veliki hit u regiji. No to nije jedina novost kod ovog benda!  

Letu Štuke ovih dana privode kraju svoj četvrti studijski album koji će pod imenom „Topla voda“ (Menart) izaći sredinom studenog nakon čega će uslijediti njegova regionalna koncertna promocija gdje ih već 17.11. očekujemo u Zagrebu, u Velikom pogonu Tvornice kulture, 30.11. u Ljubljani u Orto Baru, 22.12. u Beogradu u Domu omladine, a u prvoj polovici 2019. na red dolazi i Sarajevo.

Tim povodom postavili smo frontmenu benda, i jednom od najcjenjenijih autora u regiji, Dini Šaranu nekoliko pitanja vezanih za novi singl koji najavljuje izlazak četvrtog studijskog albuma Letu Štuke pod nazivom „Topla voda“;

Izašao vam je novi singl ‘Zemlja gori’ na kojem surađujete s Dubioza kolektivom i zapravo je izražen dosta njihov glazbeni potpis. Kako je nastala suradnja?
- Spontano. Imao sam pjesmu na kojoj sam želio zvuk Dubioze pa smo krenuli u to. Brano Jakubović je složio sjajan aranžman, a odsvirali smo je uz pratnju puhačkog orkestra Džango Aguševi inače stalnih suradnika Dubioze.


Novi singl ima snažnu poruku, kao i većina vaših pjesama. Kako ljudi doživljavaju vaše tekstove?
- To morate pitati ljude. Mislim da ih doživljavaju većinom pozitivno.

Mogu li pjesme utjecati na svijest ljudi?
- Nadam se da da.

Kako je izgledao nastanak novog albuma? Što nam možete reći o njemu?
- Radili smo na njemu dugo i pažljivo. Producent i aranžer Bojan Ahac i ja smo od početka u tome. Prvo ja napišem pjesme onda ih skupa dorađujemo. Uz pomoć našeg ton majstora Alana Omerovića te ostatak benda uspjeli smo u onome što smo zamislili. Naravno hvala svim gostima i prijateljima benda, a najviše publici i njenoj podršci i strpljenju.

Bend ste s dugim stažem – koji su vas trenuci „obilježili“ kao bend?
- To je svakako obavljivanje našeg prvog albuma kojim smo napravili proboj, a onda i sve druge stvari vezane uz naš rad.

Evo vas ponovo u Zagrebu – kako vam se sviđa svirati ovdje?
- Uvijek je lijepo svirati u Zagrebu. To je naša diskografska baza i mjesto novog početka.

Kako vam se sviđa odnos s publikom ovdje?
- Zagrebačka publika je sjajna i dobro razumije stvari. Imamo odličan odnos.

Kakvi su vam daljnji planovi?
- Koncerti i novi singlovi. Idemo!

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.