Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Čarolija Hogwartsa sada dolazi u tvoj dom kako za najmlađe tako i za one malo starije. Saznale smo sve o tome

Obožavatelji Harryja Pottera sada mogu poslušati neke od sedam čarobnih predmeta, a najmlađi će uživati u posebnom sadržaju

Čarolija Hogwartsa sada dolazi u tvoj dom kako za najmlađe tako i za one malo starije. Saznale smo sve o tome
Budi najbolja verzija sebe.

Ako je u bilo kojem trenutku svijetu bilo potrebno malo magije, onda je to zasigurno sada, u doba globalne pandemije. Srećom, sada postoji nekoliko različitih Harry Potter web stranica koje pomažu obožavateljima u karanteni, unoseći čaroliju Hogwartsa direktno u njihove domove tijekom razdoblja socijalnog distanciranja. Zaboravi na ono pismo iz Hogwartsa koje nikako da stigne - pristup ovim stranicama osiguran je svima, i čarobnjacima i bezjacima, a nudi upravo ono što nam je u ovim trenutcima i potrebno - malo čarolije.

Image

#ostanidoma i kreni na virtualnu vožnju Hogwartsom iz udobnosti svog doma. Evo i kako

J.K. Rowling, iz čijeg je pera izašla priča o mladom čarobnjaku, nedavno je pokrenula potpuno novu stranicu, Harry Potter at Home, posvećenu maloj djeci i roditeljima koji traže čarobno rješenje za dosadu u karanteni.

"Roditeljima, nastavnicima i skrbnicima koji se trude kako bi djecu zabavili i zainteresirali u vrijeme izolacije možda će trebati malo magije, tako da mi je drago što smo pokrenuli HarryPotterAtHome.com", napisala je Rowling na svom Twitter profilu u srijedu, 1. travnja.

Parents, teachers and carers working to keep children amused and interested while we’re on lockdown might need a bit of magic, so I’m delighted to launch https://t.co/cPg0dZpexBpic.twitter.com/i0ZjTplVoU

— J.K. Rowling (@jk_rowling) April 1, 2020


Web stranica uključuje vodiče za učenje i čitanje zajedno sa cijelim serijalom o Harryju Potteru, kao i širok spektar aktivnosti, uključujući čarobne videozapise, zabavne članke, kvizove, zagonetke i puno više za djecu koja se po prvi puta susreću sa svijetom čarobnjaštva. Osim toga, Rowling se udružila i sa Audibleom, pa će i prva knjiga serijala, Harry Potter i Kamen mudraca, jedno kratko vrijeme biti dostupna u audio obliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.


Za one malo starije obožavatelje tu je Hogwarts Is Here, web mjesto posvećeno društvenom umrežavanju koje posjetiteljima pruža mogućnost upisa u virtualnu verziju Hogwarts škole vještičarenja i čarobnjaštva. Ovdje možeš pohađati neke od sedam predmeta, uključujući Astronomiju, Čari, Herbologiju, Povijest magije, Čarobne napitke, Preobraženje i Obranu protiv mračnih sila.

Sve što trebaš učiniti je odabrati dom u koji želiš biti smještena, a kroz zadatke, kvizove i testove uskoro možeš skupiti dovoljno bodova da postaneš prefekt u svom domu. Čak i ako nisi knjiški moljac poput Hermione, možeš "markirati" satove i pridružiti se raznim skupinama ljudi kako biste zajedno odigrali metloboj, posjetili Hogsmeade ili se jednostavno družili u zajedničkim prostorijama vašeg doma.


Možda ne postoji čarolija koja u potpunosti može zaustaviti izbijanje koronavirusa, ali ove web stranice mogu poslužiti kao zdrav, zabavan i prijeko potreban bijeg od stvarnosti, barem nakratko, i podsjetiti nas da "sreću možemo pronaći čak i u najmračnijim vremenima, ako se samo sjetimo upaliti svjetlo"

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.