Budi najbolja verzija sebe.

Maškare su pred vratima – što ćete obući?

Potrebno je samo malo mašte, volje i smisla za humor da načinite masku kod kuće. Zaboravite velike izdatke za kostime i maske. Važno je da se dobro zabavite!!!

Budi najbolja verzija sebe.

Što odjenuti i kako se maskirati za maškare pitanje je koje muči brojne osobe svake godine. Ako niste posebno uključeni u nekakvo događanje za vrijeme maskenbala u vašem mjestu, gradu i slično, vjerojatno o svojoj maski počinjete razmišljati kada više nemate puno vremena za pripreme, nego jednostavno morate nabaciti nešto na sebe...

Evo, ostalo je nešto više o tjedan dana do ovogodišnjeg slavlja pod maskama i vrijeme je da se odlučite što želite biti ove godine. Sve maske koje ćemo vam predložiti možete načiniti kod kuće i ne morate imati veće novčane izdatke. Potrebno je samo malo mašte, volje i kreativnosti. Neke od tih maska možda jesu već „standardne“, ali eto...“pale“ svake godine. Na kraju, nije maska toliko bitna, koliko osoba koja ju nosi.

Bijela vještica

Jeste li ikada vidjeli bijelu vješticu? Možda jedino u Čarobnjaku iz Oza? Sve žene koje žele biti vještice oblače crne duge haljine i izgledaju opako. Pa zašto ne biste pokušali nešto suprotno? Obucite se u bijelo, no ne kao vila ili mladenka, nego primjerice u bijele tajice i majicu, ili bijelu običnu haljinu, obojite lice s bijelim sjenilom ili bijelom kremom da se dobije dojam hladnoće, a kosu poprskajte bijelim sprejem, koji možete nabaviti u trgovinama u ovo pokladno vrijeme. Naravno, bijela perika će biti još bolja. Pustite maštu na volju i sami načinite posebne dodatke za kostim.
Dama iz 20-ih

Želite li izgledati kao da ste upravo krenuli na najluđi noćni provod u jedan od američkih noćnih klubova u 20-im godinama prošlog stoljeća, potrebne su vam dvije stvari – flapper haljina (haljina s resicama) i frizura u stilu 20-ih, takozvane velne. Naravno, tu je i šminka, ali ako u nju ne pogodite do kraja, ova dva elementa su najvažnija. Naravno, što ćete više autentičnih dodataka imati na sebi, to će vam kostim biti bolji. Nemojte zaboraviti cigaretu na dugom filtru, kratke mrežaste rukavice, duge (biserne) ogrlice, cipele s niskom debljom petom i naravno crne hulahopke.

Budi najbolja verzija sebe.
Super žena

Tko kaže da samo muškarci mogu biti super heroji? Kako biste razbili tu predrasudu i izgledali kao da ste izašli iz cool crtanog filma ili stripa, evo nekoliko ideja. Možete biti Super djevojka i obući se kao (ženski Superman), Žena-mačka ili primjerice Žena-šišmiš. Vjerujemo da svi znaju kako bi te super heroine trebale izgledati. No, ako želite stvarno biti originalne, osmislite svoj lik super heroine, a sve što trebate smisliti je koje super moći želite posjedovati i prema tome kreirajte svoj lik. Pustite maštu na volju...
Rock zvijezda

Tko veli da ne možete vi barem jedan dan u godini biti rock zvijezda? Ova vrsta kostima daje vam beskrajne mogućnosti od poderanih hlača, majica, prenapadne šminke, frizure, stila oblačenja. Odaberite samo vremenski period, primjerice 70-te, 80-te, 90-te i „skinite“ svojeg omiljenog pjevača ili pjevačicu. S druge strane, ne morate nikog imitirati, budite svoji i otkačeni!!!

Budi najbolja verzija sebe.
Pantomimičarka

Ovo je jedna od možda najoriginalnijih i najjednostavnijih maska. Sve što trebate je obuči crnu pripijenu odjeću, obojiti lice u bijelo, usne vam mogu biti crvene, crne ili bijele, a na glavu stavite mali šeširić. Naravno, kako bi zaista bili što uvjerljiviji, glumite pantomimičara, ma kako loši u tome bili.
Zabavljačica u cirkusu

Pri tome ne mislimo na klauna, nego na prave zvijezde cirkusa, kao što su trapezisti, bradate žene i sl. Pronađite odjeću sjajnih boja i materijala, dizajna koji podsjeća upravo na cirkus. Sve upotpunite jakom šminkom, šljokicama...jednostavno budite blještavi.
Vampirica

U današnje vrijeme nemoguće je pobjeći od vampira. Jednostavno su previše popularni! Pa zašto onda i vi ne biste se okušali u ovoj ulozi? Naravno, postoje različite vrste vampira, pa eto ako želite postati članica obitelji Cullen, vaša koža mora biti blijeda i blještava. Ako vam je to previše dosadno, obucite se u gotičkom stilu, nabacite bijeli puder i sve začinite sa crnom šminkom oko očiju i usana. Dodajte par bijelih očnjaka i poprskajte se crvenom bojom.
Još ideja...

Kao što smo i rekli, najvažnija je vaša mašta, volja i naravno smisao za humor. Ne trebate potrošiti mnogo novaca kako biste izgledali dobro i smiješno. A to je najvažnije od svega! Evo još ideja koje možete sami razraditi.

Djevojka iz harema
Balerina
Amy Winehouse
Princeza Leia
Egipatska mumija
Faraon
Francuska spremačica
Alisa u zemlji čudesa
Snjeguljica
Medicinska sestra
Morska nimfa
Lady Gaga
Madonna
Marge Simpson
Fiona (iz Shreka)
Zečica (od Zekoslava Mrkve)
Kleopatra
Policajka
Vražica
Čudovište
Hipi žena
StjuardesaIdeja je bezbroj na vama je da ih oživite na najbolji mogući način! Želimo vam najbolju zabavu.

(vam)

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.