Kako jednostavno ukrasiti tortu

Ne morate biti majstor za slastice da bi ste napravili tortu savršenog izgleda.

Pokazat ćemo vam nekoliko načina da završite tortu jednostavno, a efektno i to koristeći samo svoj špricu za šlag i osnovne nastavke za njega.

Masa za ukrašavanje torte Sastojci:

  • 400 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca (ili margarina) na sobnoj temperaturi
  • 1 vanilin šećer
  • 2- 4 žlice mlijeka
  • po potrebi, prehrambena boja

Postupak:
Umutiti maslac i postepeno dodajte šećer u prahu. Mutiti manjom brzinom miksera dok smjesa ne postane homogena. Zatim dodati vanilin šećer i 2 žlice mlijeka i mutiti povećanom brzinom još par minuta. Ako je potrebno zgusnuti masu, dodajte još šećera, a ako vam se čini da je previše gusta, dodajte žlicu mlijeka.

Latice
Kada želite tortu prekrivenu laticama, možete koristiti nastavak za špricu sa zvjezdicom ili običan okrugli nastavak. Po vertikali torte istisnite pufnice mase za ukrašavanje. Koristeći glatki nož, svaku pufnicu razmažite udesno. Odmah pored, istisnite novu kolonu pufnica i ponavljajte postupak sve dok cijela torta ne bude u laticama.

Ruže
Tako jednostavno, a tako šarmantno! Koristite nastavak za špricu sa zvjezdicom. Ova šara se započinje iz sredine – istisnite pufnicu, pa oko nje kružnim pokretom istisnite još mase tako da dobijete ružicu. Ponovite ovo po cijeloj površini torte.

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.