Budi najbolja verzija sebe.

Tkanina za maske - Koje su najbolje?

Znate li koja je najbolja tkanina za maske? U nastavku donosimo nekoliko informacija o tome koju masku odabrati i koje su tkanine najbolje ako ih želite sami šiti

Budi najbolja verzija sebe.

Ako ste u potrazi za maskom sigurno je da tražite dobru i sigurnu zaštitnu masku za vaše lice, ili lica vaših najdražih. Evo koje su maske preporučljive i koja je tkanina za maske najbolja.

Zalihe kirurških maski brzo su ponestale, stoga su mnogi krenuli u izradu perivih zaštitnih maski. No, za to morate dobro znati i koja je tkanina za maske najbolja i koju je preporučljivo koristiti.
Maske koje sami šivamo nikako nisu pogodne za zdravstvene radnike koji rade s pacijentima, a nisu ni alternativa profesionalnim maskama. 
Koriste se samo kada profesionalne kirurške maske nisu dostupne.
Najbolja tkanina za maske je 100% pamučni popelin i slične pamučne tkanine
Tkanina za maske šivane kombiniranjem materijala od pamuka s materijalom od prirodne svile ili poliesterskog tkanja mogu učinkovito filtrirati virusom inficirane čestice aerosola – ako su k tomu te maske krojene tako da propisno prianjaju na lice korisnika.

Ovi materijali filtriraju između 50% i 70% 0,2 mikronskih čestica sličnih veličina kao koronavirus. S njima je jednostavno disati zato su dovoljno udobni za nošenje satima.

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.