Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Savjeti kako sterilizirati staklenke

Znate li kako sterilizirati staklenke i napraviti pasterizaciju zimnice? U nastavku nekoliko savjeta o tome kako sterilizirati staklenke

Savjeti kako sterilizirati staklenke
Budi najbolja verzija sebe.

Za čuvanje zimnice važno je pridržavati se nekoliko osnovnih pravila: dobre pasterizacije, sterilizacije, čistoće i mjesta, a kako sterilizirati staklenke u pećnici pročitajte u nastavku

Sterilizacija staklenke se može provesti na nekoliko različitih načina, kao što su kuhanje u pari, ulijevanje u zagrijane staklenke ili jednostavno pasterizacija (zagrijavanje) u pećnici.
To nije jedini način kako sterilizirati staklenke jer steriliziranje staklenki moguće je i u mikrovalnoj pećnici, ali možete i sterilizirati staklenke u perilici suđa.

Kako sterilizirati staklenke u mikrovalnoj pećnici?

Ovo je uistinu je jednostavno i uopće ti ne oduzima puno vremena. U ovih par koraka vaše će staklenke biti sterilizirane dok trepneš okom:

Uklonite sve naljepnice iz staklenke. Pokušajte ih prvo namakati u vrućoj vodi u kojoj je deterdžent ili sapun, ako ih se teško otklanja. No, zapamtite da etikete sa staklenki najbolje ukloniti pranjem u perilici. Tada otpadnu najčešće same.

Stavite je zatim u mikrovalnu i uključite na “najjače” (obično oko 1000 Vati) na 30-45 sekundi.

Stavite ih naopačke na komadić upijajućeg kuhinjskog papira da se osuše.

Staklenke možete sterilizirati i u pećnici tako da namjestite temperaturu pećnice na 130 C ili 270 F – ne više od toga, jer riskirate da će staklo puknuti.

Kada znate kako sterilizirati staklenke, možete krenuti i u pripremu zimnice, a  pripremljenu zimnicu je najbolje držati na suhom i mračnom mjestu, gdje se temperatura prostorije kreće od pet do 12 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.