Savjeti kako otjerati mrave iz kuće

Ne znate od kud su došli ni kako i zašto su se odjednom pojavili, ali leteći mravi u kući nam vole prirediti takva iznenađenja pa se pojave iznenada, u rojevima. Evo kako otjerati mrave iz kuće

Ne znate od kud su došli ni kako i zašto su se odjednom pojavili, ali leteći mravi u kući nam vole prirediti takva iznenađenja pa se pojave iznenada, u rojevima. Evo kako otjerati mrave iz kuće

Mravi u kući, pa i u stanovima, postaju prava napast tijekom ljetnih dana.
Postoje brojni načini kako  otjerati mrave iz kuće

Ako ste našli roj letećih mrava u kući, sigurno ste se odmah zapitali kako otjerati mrave iz kuće.
Pojava mrava u kući može značiti da negdje u kući postoji mravlje gnijezdo ili da su stigli izvana kroz pukotine na temeljima ili oko otvora.

Premda su mravi u prirodi korisni insekti, ljudi ih se žele riješiti onoga trenutka kad počnu šetati po njihovim kućama i stanovima jer ih smatraju štetočinama. Prvi korak kako otjerati mrave iz kuće je da odmah djelujete

Kada naletite na leteće mrave u kući jedino što možete učiniti je da uzmite usisavač i usišite ih. 
Poslije ćete možda vidjeti još ponekog kako leti okolo pa samo ponovite isti postupak.

Nakon što ste trenutno riješili problem kako otjerati mrave iz kuće, započnite i anti-mravlju kampanju u kući. 
Začepite pukotine kroz koje ulaze i popravite sve rupe oko otvora na kući. Mislite li da su došli izvana, svoje napore usmjerite na područje gdje ste ih spazili. 
Pokušajte izbaciti svu hranu iz prostorije i pokupite mrvice. To će ih zasigurno obeshrabriti da ulaze.

Ako mravi već imaju gnijezdo u kući, imat ćete i mnogo više posla. U tom slučaju nastavite borbu s prirodnim repelentima koji će ih otjerati. 
Napravite sprej od octa koji uništava miris tragova koje mravi ostavljaju jedan drugome da bi prenijeli poruku gdje se nalazi hrana.
Radne površine očistite vodom i bijelim octom koji će ih djelomično odbiti, a i odlično je prirodno sredstvo za čišćenje.
Mravi ne vole intenzivan miris cimeta, pa po putevima po kojima ste primijetili da se mravi kreću pospite cimet u prahu. 

Mrave od vašeg doma odvraćaju i neki od drugih začina poput kurkume, čilija, crvene paprike ili usitnjenog bijelog luka pa čak i limunovog soka. Nekima su pomogla i zrna kave, a nadamo se da ćete nakon svih ovih savjet ai vi znati kako otjerati mrave iz kuće.

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.