Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Savjeti kako koristiti đumbir

Ako se pitate kako koristiti đumbir, reći ćemo vam odmah da je đumbir jedna od najljekovitijih biljaka na svijetu, a koristi se na mnogo načina

Savjeti kako koristiti đumbir
Budi najbolja verzija sebe.

Đumbir ima jedinstven okus, istovremeno je sladak i ljutkast. Možete koristiti kada pripremate bilo koju namirnicu bogatu proteinima, a kako koristiti đumbir?

Đumbir je poznato sredstvo protiv mučnine pa se u umjerenim količinama preporučuje i trudnicama. Popularan je kao dodatak napicima od limuna i meda te kao takav ima blagotvoran učinak za zdravlje. 
Čišćenje pluća se preporučuje pušačima, kao i ljudima koje često borave u zadimljenim prostorima 


Evo kako koristiti đumbir za napitak koji ima svojstva smanjenja apetita.
Đumbir čisti unutarnje organe, potiče pražnjenje crijeva i djeluje ljekovito na cijeli organizam, a za ovo uzmite dvije litre vode i na kolutiće narežite jedan mali krastavac i jedan limun. Dodajte žlicu naribanog svježeg đumbira i 5-6 listića mente te ga popijte kroz dan.

Kako koristiti đumbir kod mučnine?
Protiv mučnine možete žvakati komadić svježeg ili ušećerenog đumbira ili na maramicu ukapati jednu do dvije kapi eteričnog ulja đumbira te udisati kad se javi mučnina. 

Kako koristiti đumbir kod prehlade?
Đumbir jača imunološki sustav i pomaže u detoksikaciji jetre. Kod prehlade napravite čaj od đumbira i pijte ga dva puta dnevno po jednu šalica od pola žličice naribanog đumbira koji pustite da odstoji nekoliko minuta u vrućoj vodi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.