Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Kućni ljubimci

Ovo su najtvrdoglavije pasmine - ali su i tako slatke

Vlasnici pasa često kažu da im je pas tvrdoglav, ali neke pasmine se posebno izdvajaju. Ovih 10 nose titulu najtvrgodlavijih u psećem svijetu

BeFunky-collage (2).jpg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Svaki pas imaju osobnost i nikada ne možemo reći da su potpuno isti, ali s druge strane svaka pasmine dijeli isti genetski kod i ipak imaju puno toga zajedničkoga. Tako su neke pasmine poznate po svojoj tvrdoglavosti, a u psećem svijetu to znači da ih je jako teško trenirati i da ne vole slušati naredbe.

Image
Bezuvjetna ljubav

15 najljepših citata o psima koji će rastopiti svako srce

Određene pasmine su genetski predisponirane da budu neovisne i svojeglave i vrlo snažno mogu pokazivati ​​tvrdoglave osobine. Neki su bili uzgojeni da budu lovci, pa ih njihov veliki nagon za plijenom i instinkti praćenja mirisa odvraćaju od toga da slijede naredbe. Drugi su stoljeća proveli sjedeći u krilu kraljeva, radije izgovarajući naredbe nego što ih primali. No, lako je pobrkati tvrdoglavost s drugim oblicima ponašanja poput agresije ili hiperaktivnosti. Tvrdoglavi psi nisu razdragani nego oni aktivno odlučuju ne slijediti naredbe.

Stoga je zanimljivo znati o kojim se pasminama radi, posebno ako planiraš proširiti svoje domaćinstvo s dlakavim kućnim ljubimcem. No, možda već imaš jednog tvdoglavog psa kod kuće i ovo ti je sve poznato i želiš samo provjeriti je li na ovom popisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Afganistanski hrt

Afganistanski hrt izgleda poput supermodela sa svojim prekrasnim pramenovima koji vijore na vjetru. No, kada ih se malo pobliže upozna vidjet ćeš da su to ponosne životinje koje cijene svoju samoću. Kinolozi kažu da su ovo vrlo svojeglavi psi koji imaju vrlo snažne lovačke instinkte. Još kada se ovo kombinira s povučenom osobnošću? Onda je vrlo jasno zašto ne vole slušati naredbe i zašto će mnogima biti potrebna sreća na treninzima.

shimmer fallback

Američki lisičar

Američki lisičar voli se igrati s članovima obitelji, ali može biti rezerviran prema nepoznatim ljudima. Također, ako dugo ostanu sami mogla bi se dogoditi neka nevolja ili pojaviti tjeskoba zbog odvajanja. S ovim psima potrebno je imati puno strpljenja, ali se i pripremiti na vrlo glasne štence, piše Purewow.com

shimmer fallback

Basset Hound

Ovi slatki psi su poznati kao vrlo ugodna pasmina, a uz sve to su vrlo inteligentni. Prema kinolozima, nisu toliko tvrdoglavi koliko su pametni. Uzgajani u Francuskoj kao lovački psi, Basseti često pronalaze nove metode za postizanje svojih ciljeva i neće stati dok ne ostvare ono što su zamislili. Moglo bi se reći da su neumoljivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Buldog

Zanimljivo je da oko ove malene pasmine postoje proturječna mišljenja. Neki stručnjaci kažu da su prilično tvrdoglavi, uporni i općenito među najtežim psima za dresiranje, dok Američki kinološki klub kaže da žele ispuniti želje svojih vlasnika. Zbog ovih različitih mišljenja važno je biti dosljedan u odgoju dok su još mali.

shimmer fallback

Bulmastif

Bulmastifi su veliki psi velikog srca - nježni divovi. Ovi psi su svojeglavi i bez odgovarajućeg treninga rano mogu stvoriti puno nezgoda (zbog svoje veličine i sline). Vrlo važno je uspostaviti kućna pravila i imati rutinu kako bi bilo svima lakše.

shimmer fallback

Bul terijer

Kao i mnogi terijeri, bulterijeri vole juriti za svime što se kreće. Nažalost, ne slažu se dobro s drugim psima, ali vole se igrati sa svojim ljudima. Zbog velike energije i snažnog uma izvrsni su u sportskim disciplinama za pse, pout agilityja i drugim sličnim aktivnostima. Vrlo je važno da trening uvijek bude zabavan.

shimmer fallback

Kineski Shar Pei

Ova pasmina voli nadmudriti ljude oko sebe i pronaći nove načine za neke stare trikove, kao što rade Basseti. Oni se ne boje pokazati strancima da trebaju odstupiti. No, bez obzira na odnos prema drugim ljudima jako su odani svojim obiteljima. Tijekom treninga uvijek im je važna pozitivna reakcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Čau čau

Ovo su vrlo pametni psi sa zanimljivim pristupu životu. Ovu pahuljasti, posesivni psi često se uspoređuju s mačkama, a potrebno im je puno prostora. Za dobar suživot i učenje vrlo je važno da se izgradi povjerenje, ali i dosljednost.

shimmer fallback

Pekinezer

Poznati su kao vrlo neovisni i smireni psi, ali štenci ove pasmine ne vole baš učiti naredbe. Također vole biti glavni, a misle i da su jednako važni kao i njihovi vlasnici. Stoga ako ih želiš nešto naučiti vrlo je važno da te odaberu za svoju omiljenu osobu.

shimmer fallback

Sibirski haski

Ovi simpatični i razigrani psi imaju neovisan duh i poznati su po svojoj averziji prema treningu. Iako su pametni i prijateljski raspoloženi, sve što stvarno žele je slobodno trčati. Također ih vrlo lako mogu uznemiriti manje životinje.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.