Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Ručak koji se može podgrijati bez straha da će se pokvariti

Ako niste sigurni koji je to ručak koji se može podgrijati u nastavku donosimo nekoliko informacija o jelima koja se mogu podgrijavati

Ručak koji se može podgrijati bez straha da će se pokvariti
Budi najbolja verzija sebe.

Mnogima od nas koji smo zaposleni i uz to puni obveza u kućanstvu najbolji je onaj ručak koji se može podgrijati bez straha da će se pokvariti i koji možemo skuhati dan, dva ili tri ranije.U svakodnevnoj stisci s vremenom gotovo da ne stižemo skuhati ručak ukućanima, a to je ono što svakako želimo napraviti. Da bismo si olakšali te svakodnevne obveze oko kuhanja i barem negdje uštedjeli na vremenu, ručak često poželimo skuhati ranije pa da nas kad dođemo kući čeka sve spremno.
Najljepše je samo upaliti kuhalo i podgrijati već pripremljeno. No, da bismo uživali u takvom, a ipak zdravom obroku, morate biti sigurni koji je to ručak koji se može podgrijati.

Podgrijavanje hrane u mikrovalnoj pećnici toliko je praktično pa ih danas posjeduje većina domaćinstava, ali koji ručak se može podgrijati?

Ili još bolje je ako krenemo od pitanja koji ručak se nikako ne može, odnosno ne smije podgrijavati jer se možemo čak i otrovati.

Ručak koji se ne može podgrijati je jelo od piletine. podgrijavanje piletine i ostataka piletine može biti opasno. 
Podgrijavanje piletine ne mora nužno značiti da ćete se otrovati, ali stručnjaci upozoravaju na oprez.
Jela od riže nisu za podgrijavanje. Bakterije koje se na riži brzo množe ne mogu se uvijek u potpunosti uništiti ponovnim zagrijavanjem.
Slično je i s krumpirom, a problem nije u samom podgrijavanju, nego u načinu skladištenja nakon pripreme. 
Ako se krumpir drži na sobnoj temperaturi, a ne u hladnjaku, stvaraju se idealni uvjeti za razvoj bakterije Clostridium botulinum koja uzrokuje botulizam.
Gljive sadrže bjelančevine koje lako narušavaju različiti enzimi i mikroorganizmi. Ako ih ne skladištite valjano, brzo će propasti, a njihova konzumacija uzrokovat će vam probavne tegobe. 

Špinat, brokula, jaja, smrznuto voće...
Ne stavljajte u mikrovalnu ove namirnice.
Radije pripremite ručak koji se može podgrijati a to je mljeveno meso – pazite da kupujete mljeveno meso od čistog buta, napravite umak na bazi rajčice, podijelite u vrećice i zamrznite.
Mesni umaci uz koje na brzinu možete dokuhati tjesteninu, rižu ili pire krumpir.
Međutim, ostaci hrane mogu se itekako dobro iskoristiti. Primjerice, od pečenog pileta koje ste imali u nedjelju za ručak, u ponedjeljak možete napraviti toplu ili hladnu salatu od piletine, dok od nekog drugog mesa sutradan možete napraviti recimo rižoto.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.