Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Idealno za vikend izlet

Slapovi, jezera i pećine: Zarečki krov skriva brojne prirodne atrakcije

Zarečki krov jedan je od najviših slapova u Istri, a nalazi se u dolini rijeke Pazinčice. Iako mnogi ne znaju za ovu destinaciju, lokalnom je stanovništvu omiljeno odmorište tijekom ljetnih mjeseci

profimedia-0297259072.jpg
Foto: Profimedia.he
Budi najbolja verzija sebe.

Ljetni dani savršeni su za izlete i putovanja, a znamo da naša lijepa zemlja obiluje mnogim atraktivnim lokacijama i destinacijama koje vrijedi istražiti. Osim prekrasnog mora, plaža i uvala, i u unutrašnjosti Hrvatske nalaze se brojna bajkovita mjesta koja će se osobito svidjeti svima onima koji vole miran i malo drugačiji odmor.

Image
Mjesto za dušu

Slap Skakavac: Prirodna ljepotica u srcu Slavonije koju moraš posjetiti

Jedna takva zanimljiva destinacija nalazi se i u Istri, nedaleko od Pazina. Zarečki krov je destinacija za koju mnogi nisu čuli, no lokalnom je stanovništvu itekako poznata. Ova atrakcija fenomen je pazinske doline, a zapravo je riječ o prostranoj pećini koja svojim izgledom podsjeća na krov iznad koje rijeka Pazinčica u svom toku stvara vodopad visok deset metara te jezero duboko oko sedam metara.

Zarečki krov je jedan od najviših slapova u Istri i dobro je skrivena atrakcija do koje nije posve lako pronaći put, no svakako se isplati. Uz rijeku Pazinčicu nekada su se nalazili mlinovi čiji se ostaci mogu vidjeti i danas. Tu su i brojne pješačke staze koje su vrlo privlačne i ugodne za šetnju, a treba ih izbjegavati jedino u razdobljima velikih kiša kada se rijeka Pazinčica izlijeva iz svog korita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Ovaj slap jedna je od najzanimljivijih prirodnih atrakcija u unutrašnjosti Istre, a nalazi se samo 3 km od Pazina prema Cerovlju.  Nizvodno od Zarečkog krova nalazi se pećina i slap Pazinski krov. Omiljeno je odmaralište Pazinjana koji ovdje vole doći na kupanje, šetnje, pecanje ili piknik tijekom ljetnih mjeseci. U okolici su mnoge stijene koje će se osobito svidjeti ljubiteljima penjanja i istraživanja, a nedaleko od ovog slapa nalazi se i Pazinska jama ispod koje se nalaze dva podzemna jezera koja se mogu razgledati uz stručno vodstvo speleologa.

Odlučiš li ovog ljeta otputovati do Istre, ova lokacija svakako bi se trebala naći na tvom popisu mjesta koja vrijedi posjetiti. Ovo odmaralište oduševit će ljubitelje prirode i avanturizma, ali i sve ostale koji se samo žele opustiti u miru i uz zvukove koje priroda sama stvara. Ne kaže se uzalud - tko jednom posjeti slap Zarečki krov, uvijek će mu se rado vratiti.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.