Vikend za opuštanje – Terme Dolenjske Toplice i Hotel Grad Otočec

Wellness i gastro ponuda koji će vas oduševiti

Za nešto manje od 100 kilometara vožnje od Zagreba ili 150 iz Rijeke stižete u Terme Dolenjske Toplice gdje vas čeka sve potrebno za opuštanje duha i tijela. Kako smo se i sami uvjerili, u Wellness centru i hotelu Balnea, pronašli smo užitak wellnessa, gastronomije kao i mogućnost istraživanja okolnih staza za Nordijsko hodanje. Tripadvisor i Trivago su ovaj hotel sa četiri zvjezdice uvrstili među sedam najboljih wellness hotela u Europi, a u njemu si možete priuštiti apartman s kaminom, krevet s baldahinom i masažnu kadu.Bazeni, napunjeni termalnom vodom, ugodne kupelji, saune te dostupne masaže upravo su ono radi čega se isplati provjeriti ponudu Dolenjskih... Vikendima su bazeni otvoreni duže, jer nakon napornog tjedna još više odgovara opuštanje u toploj termalnoj vodi, a za točku na i dodaje se i čaša pjenušca.

U OAZI, svijetu sauna, ćete pronaći finsku, tursku, bio-saunu s japanskom parnom kupelji i zen sobu. AURA je dio u kojem si možete priuštiti brojne vrste masaža (od klasičnih do shiatsu, lomi lomi, masaže kamenjem, berberske s uljem argana, kao i masažu s medom ili čokoladom). U Auri su vam dostupne i vrhunske kozmetičke usluge (pedikura, manikura, depilacija, njege lica i tijela …), a u sklopu nje postoji i ambulanta za estetsku kirurgiju.Nordijsko hodanje koje smo tamo probali a od klasične šetnje prirodom se razlikuje u tome što hodate sa štapovima koji uključuju mišiće ruku, leđa i ramena. Štapovi kao i mogući vodič, osigurani su u hotelu.  

U sklopu ovog super ugodnog izleta posjetili smo i destileriju Berryshka koja ima i vlastitu proizvodnja čokolade. Savršena kombinacija uživanja u voćnim likerima i domaćoj čokoladi napravljenoj od najfinijih sastojaka bila je upravo ono što nam je trebalo pred odlazak u partnerski i možda poznatiji Relais&Chateau Hotel Grad Otočec.U srcu netaknute prirode na otočiću usred rijeke Krke, nalazi se jedan od najprivlačnijih hotela u Sloveniji, hotel Grad Otočec.

Bajkovitu sliku dvorca, ozidanog moćnim dvorskim zidovima, čudesno nadopunjuje prekrasni zeleni park, koji nudi ugodan hlad i u najvećoj ljetnoj vrućini. Gostima je dostupan termalni bazen i dvije saune u hotelu Šport, poslijepodne se mogu uputiti u ribolov zajedno s dvorskim ribičem, a ulovljenu ribu uz pomoć dvorskog šefa kuhinje pripremiti na stražnjoj dvorskoj terasi s pogledom na zelenu rijeku Krku. U okolici gosti mogu otkrivati prirodne zanimljivosti Dolenjske, u prirodnom toplom izvoru Klevevž, svatko tko otkrije ovaj kutak, može se kupati cijelu godinu.Restoran hotela Grad Otočec je jedan od najcjenjenijih kulinarskih centara u Sloveniji te je član gastronomskog udruženja Chaîne des Rôtisseurs, najstarijeg, najvećeg i najpoznatijeg međunarodnog udruženja za očuvanje razvoja umjetnosti kuhanja, te kulture pijenja vina i druženja za bogatim stolom, uz poštivanje etnološke posebnosti pojedine regije.Birati između ova dva Wellness dragulja prepuštamo vama...

tekst i fotografije: Krešimir Golubić

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.