Tri romantične stvari u Dubaiu

Želite li doživjeti nešto stvarno posebno, otiđite na ova tri izleta

Dubai je grad budućnosti, grad koji pruža užitak svakom posjetitelju. Vrijeme provedeno u Dubaiu je izuzetno dragocjeno i koliko god vremena se tamo provede – uvijek je malo, uvijek nedostaje barem koji dan više..... Zaista ima puno za vidjeti. Aranžmani koje agencije nude su zbog toga dosta i popunjeni programom. 

Ipak, uvijek ostane malo viška vremena, pa predlažemo tri posebne stvari koje u Dubaiu možete napraviti. A to su:

1. Pustinjski safari
2. Doručak ili cocktail u Burj al Arabu
3. Doček izlaska sunca u balonu, iznad pustinje

1. Pustinjski safari:
Pustinjski safari je uključen u većinu aranžmana hrvatskih turističkih agencija. Ali ako nije, ovaj izlet preporučujemo da se uzme dodatno, kao fakultativni.
Izlet je poludnevni, a vožnja u džipovima po pustinjskim dinama pruža veliko zadovoljstvo i užitak. Osim vožnje jeepovima po pustinji, uživa se i u pustinjskom zalasku sunca, postoji mogućnost jahanja deva pokraj Beduinskog kampa, tradicionalno pušenje Sheshaa (vodene lule) tijekom večere, te trbušni ples.... Nebo nije nigdje tako zvjezdano kao u pustinji....
Cijeli ovaj izlet daje poseban pečat cjelokupnom putovanju i doživljaju Dubaia. Nikoga još nije ostavio ravnodušnim. Ovaj izlet se svakako isplati, a cijena je više nego prihvatljiva za ono što se dobije.

2. Doručak ili cocktail u Burj al Arabu:
Vjerujemo da u ovim krajevima svijeta nema osobe koja nije čula za Burj al Arab, jedini hotel na svijetu koji ima 7*. Možete misliti na što liči hotel koji su izgradili vrhunski arhitekti po narudžbi bogatog sheika. Sheik je samo rekao jednu stvar: «Pustite si maštu na volju, i o cijeni – ne razmišljajte!». Tako je nastala ova frapantna građevina, koja odiše luksuzom.

Iako većina hotela, pogotovo luksuznih, ne odobrava ulazak turista i općenito ljudi, koji nisu gosti hotela, ovdje to nije slučaj. Kako je ovaj hotel atrakcija, ulaz je moguć, ali uz prethodnu rezervaciju doručka, cocktaila ili večere. Savjetujemo da rezervaciju napravite još dok ste u Hrvatskoj, prije polaska na put. Iako rezervaciju možete napraviti i iz vašeg hotela, pitanje je da li će biti mjesta. Jer broj posjetitelja u Burj al Arab je ograničen. Kako je Dubai stjecište turista iz cijelog svijeta i kako je Burj svojevrsna atrakcija, tako ljudi jednostavno – pohrle. Ako vam je zaista želja ići u Burj, onda je bolje ne riskirati sa mjestom, nego rezervirati unaprijed.

Ovdje je potrebno voditi računa o samo još jednoj stvari – dress code. Pravila su jako stroga i zato je potrebno ih se pridržavati, inače riskirate da ne uđete u hotel. Muškarci moraju imati duge hlače, zatvorene cipele i košulju.

U većini slučajeva prijevoz automobilom od vašeg hotela i natrag je uključen u cijenu doručka, cocktaila ili večere. 

Za razliku od safarija, koji ima skromnu cijenu, posjet Burj-u košta više. Cijena nije pretjerana, vjerujemo da si čovjek «nešto ovakvo» ipak može jednom u životu priuštiti.

3. Doček izlaska sunca u balonu, iznad pustinje:
 Nekoliko osnovnih informacija:
- polazak je rano ujutro (u ovisnosti od doba godine, tj. u koje vrijeme sunce izlazi)
- spektakularan pogled i mogućnost fenomenalnih i jedinstvenih fotografija
- prijevoz jeepovima od hotela do uzletišta (u pustinji)

Let sa balonom je prava pustinjska avantura. Ne samo što se leti iznad pustinje, tijekom prijevoza do uzletišta se vozi preko pješčanih dina, što je svakako poseban doživljaj. Vozači su iskusni i rado će pokazati radosti vožnje po pijesku (potpuno bezopasno). Za svaku sigurnost u pratnji je uvijek još jedno vozilo sa pogonom na sva 4 kotača.

Let u balonu je pogodan za sve vrste ljudi, čak i za obitelji sa djecom starijom od 5 godina. Let u samo svitanje će pružiti mogućnost za uživanje u početku dana na originalan i nezaboravan način. I nakon povratka još se stigne iskoristiti dan......... obavezna oprema: foto-aparat ili kamera.
Cijena je viša nego za pustinjski safari i posjet Burj al Arabu zajedno. Cijena je paprena i za dvije osobe dođe, skoro kao tjedan dana na Mediteranu za jednu osobu. Ali za one koji imaju novaca i za one koji vole putovanja nijedna cijena nije previsoka.

Ipak, zbog cijene, se preporuča za obilježavanje raznih prigoda, kao što su: godišnjice braka, rođendani, medeni mjesec,....

Iako svi ovi izleti koštaju, bez daljnjega, vjerujemo da oni koji ih uzmu, sigurno neće biti razočarani, niti žaliti za potrošenim novcima.


Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.