Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
U blizini Zagreba

Seoski turizam: Pet sjajnih izletišta idealnih za bijeg iz grada

Šarmantna izletišta uređena u rustikalnom stilu nude uživanje u gastronomskim specijalitetima s pogledima na prekrasnu prirodu

profimedia-0352184781.jpeg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Sezona je ljetovanja i godišnjih odmora, grad je prazan i mnogi su već pobjegli na Jadran. Ipak, ako ti posao i obaveze to ne dopuštaju ili pak naprosto nisi morski fan, znaj da i u kontinentalnom dijelu Hrvatske postoje brojne zanimljive lokacije koje vrijedi malo bolje istražiti.

Image

Kamo na vikend izlet? Špilja Vrlovka pokraj Ozlja odlična je ideja

Ova se izletišta nalaze u blizini Zagreba, imaju sjajnu gastronomsku ponudu i okružena su prekrasnom prirodom. Sjajan su izbor ako si u potrazi za idejama za jednodnevne izlete koji će ti pružati bogato iskustvo i jedinstven doživljaj. Osim sjajne hrane, ove lokacije nude i cijeli niz drugih popratnih sadržaja pa su sjajan izbor i za obitelji s djecom.

U nastavku smo izdvojile pet odličnih lokacija na koje možeš pobjeći već ovog vikenda, a nalaze se okolici Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Izletište Cowboy Western Ranch

Ovo neobično izletište smjestilo se nedaleko od Zagreba, na prekrasnim obroncima Vukomeričkih gorica. Cijeli je ranč uređen u kaubojskom stilu, a osim uživanja u brojnim kulinarskim delicijama, u ponudi je i jahanje konja. Restoran se nalazi u drvenoj kući, a ranč nudi i mogućnost organizacije raznih obiteljskih proslava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Vuglec Breg

Čarobno turističko selo 'Vuglec Breg' nalazi se u Zagorju, na 7 kilometara od Krapine i na oko 40 kilometara udaljeno od Zagreba. Izletište je okruženo bajkovitim zagorskim bregima i prekrasnim stazama za šetnju, a u preuređenim autohtonim kućicama nudi se i smještaj. Rustikalni ambijent dominira i unutar restorana sa sjajnom gastronomskom ponudom koja uključuje tradicionalne zagorske specijalitete poput purice s mlincima, štrukli i domaćeg kruha prema originalnim receptima. U dvorištu pokraj restorana nalaze se ležaljke na kojima se možeš odmoriti i uživati u pogledu, a za one najmlađe tu je i dječje igralište.

Etno farma Mirnovec

Na ulazu u Samobor, na samom rubu Samoborskog polja, smjestilo se ovo prekrasno imanje koje je idealno za bijeg od užurbanog gradskog života. Etno farma Mirnovec od centra Samobora udaljena je samo 15 minuta hoda, a na njoj se nalaze šarmantne drvene kućice uređene u tradicionalnom stilu samoborskog kraja. Posebna atrakcija je i mogućnost jahanja konja, a cijelo imanje okruženo je prekrasnom prirodom te je savršena destinacija za obiteljski izlet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Izletište Goričanec

Na samom sjeveru Hrvatske smjestilo se zeleno Međimurje, destinacija bogata brojnim prirodnim i kulturnim atrakcijama. Jedno od izletišta koje u Međimurskoj županiji svakako vrijedi posjetiti je Goričanec, prirodna oaza koja se nalazi u blizini popularnih toplica Sveti Martin na Muri. Ovo prostrano izletište smješteno je uz malo jezero i savršena je lokacija za bijeg od vreve gradskog života i za punjenje baterija. U sklopu imanja nalazi se i farma s magarcima, ovcama i konjima te restoran koji nudi domaće vino te tradicionalne međimurske specijalitete.

Seoski turizam Kezele

Na pola puta između Zagreba i Bjelovara, ovo bajkovito moslavačko imanje malo koga će ostaviti ravnodušnim, a posebnim ga čine uređene drvene kućice stare 100 godina, jela iz domaće kuhinje te vina iz vlastitog podruma. Imanje je okruženo prekrasnim vinogradima, a u sklopu ovog seoskog domaćinstva nalazi se i štala s domaćim životinjama te etnografska zbirka s čudesnim starinama. Prevladava rustikalni ambijent, no sve je uređeno s jako puno šarma i stila. U sklopu imanja nalazi se i veliko dvorište i dječje igralište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.