Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Posjetite Postojnsku jamu s okolicom

Najpopularnija turistička destinacija u Sloveniji

Posjetite Postojnsku jamu s okolicom
Budi najbolja verzija sebe.

Postojnska jama već više od dvjesto godina privlaći mnoštvo posjetitelja iz cijelog svijeta. Do sada istraženi dijelovi postojnskog jamskog sustava obuhvaćaju dvadeset i jedan kilometar, što znači da je Postojnska jama najveća i najposjećenija jama klasičnog krša u Europi. Njen slikovit i tajanstven podzemni svijet istovremeno je jedinstven prostor za najraznolikije jamske pustolovine. U Proteusovoj jami s vivarijem u neposrednoj blizini Postojnske jame posjetitelji mogu vidjeti nekoliko najzanimljivijih jamskih životinja.


shimmer fallback


Postojnska jama je najpoznatija jama na svijetu. Istovremeno je najvažnija turistička znamenitost Slovenije i jedan od najvećih krških spomenika na svijetu. To je jedino mjesto na svijetu, gdje se kroz podzemnu pokrajinu možete voziti s električnim vlakićem te gdje izbliza možete razgledati najslavnijeg prebivatelja tog podzemnog kraljevstva - čovječju ribicu.

shimmer fallback


Fantastičan splet tunela, rovova, galerija i dvorana, nevjerojatna raznolikost krških pojava te lak pristup zasigurno su glavni razlozi za iznimnu popularnost jame te velik broj posjetitelja (više od trideset i pet milijuna u približno dvjesto godina).

shimmer fallback


Jeste li znali da

  • jamska željeznica postoji već od 1872. godine, dok električna rasvjeta postoji od 1883. godine?
  • se u jami nalazi najstariji podzemni poštanski ured, izgrađen 1899. godine?
  • je između trideset i pet milijuna posjetitelja bilo više od sto pedeset predsjednika država, kraljeva i cesara?

Samo deset kilometara od Postojnske jame nalazi se Predjamski grad, jedan od najljepših dvoraca na svijetu. Već više od osamsto godina ponosno stoji usred sto dvadeset i tri metara visoke kamene stijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback


Ispod Predjamskoga grada sakriva se Predjamski jamski sustav koji nudi puno mogućnosti za posebne doživljaje, uključujući posebni doživljaj razgledavanja pomoću prikladne opreme.

Odmah kraj ulaza u Postojnsku jamu nalazi se Jamski dvorac koji je obnovljen u moderni manifestacijski i gastronomski centar te je odlično mjesto za nezaboravne događaje. Okusne pupoljke možete zadovoljiti u obližnjem samoposlužnom restoranu Briljant te u novom restoranu Proteus u središtu Postojne.

Više informacija >>

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.