Budi najbolja verzija sebe.
Provedi proljeće u prirodi

Ovog travnja posjeti nacionalne parkove Plitvička jezera i Krka po akcijskim cijenama

I nacionalni park Plitvička jezera i Krka ovog su proljeća prepoznali važnost boravka na otvorenom, a zahvaljujući posebnim cijenama i ti možeš isplanirati izlet na ova prekrasna mjesta

Budi najbolja verzija sebe.

Netaknuta priroda, 16 jezera ispunjenih kristalnom, tirkiznom vodom i prekrasni slapovi - time se mogu pohvaliti Plitvička jezera, naš najveći, najstariji i najposjećeniji nacionalni park, koji godišnje posjeti više od milijun ljudi. Kompleks Plitvičkih jezera proglašen je nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine, a zahvaljujući prirodnim ljepotama jezera i slapova i bogatstvu flore i faune, UNESCO ih je 1979. godine, među prvima u svijetu, proglasio svjetskom prirodnom baštinom.

Sve su to razlozi zašto bi ovaj nacionalni park trebala posjetiti barem jednom u životu, a ovog travnja za to ti se pruža idealna prilika, zahvaljujući akciji "Travanj na Plitvičkim jezerima". Naime, u razdoblju od 1. do 30. travnja, sve su ulaznice snižene i sada se mogu kupiti po promotivnim cijenama, u savršeno vrijeme da proljetnu čaroliju iskusiš i na Plitvicama.

Budi najbolja verzija sebe.

Ulaznicu za odrasle tako nećeš morati platiti 180 kuna kao inače, već samo 80 kuna, a ako ideš u grupi s više odraslih, ta će cijena umjesto 160 kuna iznositi 75 kuna. Za studente nova cijena ovog travnja iznosi 50 kuna, ili 45 kuna ako idu u grupi. Djeca u dobi između 7 i 18 godina ovog će travnja nacionalni park moći posjetiti po cijeni od 35 kuna, ili 30 kuna ako su u grupi, dok je za djecu do 7 godina i osobe s posebnim potrebama s invaliditetom preko 50% ulaz besplatan.

Ako se pak odlučiš da ti jedan dan nije dovoljan za obilazak nacionalnog parka, možeš kupiti i dvodnevnu ulaznicu. Odrasli će je umjesto 300 kuna ovog mjeseca platiti 120 kuna, studenti će ju umjesto 170 kuna platiti 70 kuna, a djeca između 7 i 18 godina samo 60 kuna.

Radno vrijeme za posjet nacionalnog parka Plitvička jezera je svakim danom od 8 do 17 sati, a ulaznice se na blagajni mogu kupiti između 8 i 15 sati. Ulaznice možeš kupiti i online, a više informacija dostupno je na službenoj stranici Plitvičkih jezera.

Budi najbolja verzija sebe.

Plitvička jezera nisu jedina prepoznala važnost boravka na otvorenom, posebno u vremenu u kojem živimo - tu je i nacionalni park Krka, koji je također pripremio posebnu akciju za travanj, i to ponajprije za djecu. Naš sedmi nacionalni park poznat po prirodnoj ljepoti, velikom broju jezera i sedam sedrenih slapova predstavlja prirodni krški fenomen, a najbolje je posjetiti ga na proljeće i ljeto.

Zato, upravo ovog travnja, zahvaljujući promotivnoj akciji "Škola je online, a Krka u travnju za djecu je in-live", djeca moogu posjetiti Nacionalni park Krka i zabaviti se na svježem zraku potpuno besplatno. Sva djeca do osamnaest godina, a koja dođu u pratnji roditelja ili staratelja, u razdoblju od 1. do 30. travnja Park mogu posjetiti potpuno besplatno, čime se željelo izaći u susret mladim posjetiteljima Parka i njihovim obiteljima, kako bi vrijeme proveli kvalitetno, u prirodi.

Odrasli nacionalni park Krka mogu posjetiti po cijeni od 100 kuna, dok će studenti uz predočenje iskaznice ulaznicu morati platiti 80 kuna, a djeca do navršene 7. godine imaju besplatan ulaz u Park tijekom cijele godine. Više informacija o cijenama dostupno je na linku, a ulaznice možeš kupiti i online.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.