Budi najbolja verzija sebe.

Ovo je skijalište s najviše snijega u Austriji

Bez obzira volite li spuštanje s planinskih vrhova ili odličan noćni provod na zimovanju, Obertauern nudi ponešto za svakog

Budi najbolja verzija sebe.

Iako nas topli jesenski dani ne mame još na snijeg, sad je pravi trenutak za razmišljanje o zimskom odmoru. Želite li biti sigurni da ćete skijati po pravom snijegu, okruženi zimskom idilom, Obertauern je pravo skijalište za vas. „Mi smo snijeg“ i „Mjesto gdje je snijeg doma“ slogani su ovog skijališta – jer tu nema straha da će vas globalno zatopljenje ostaviti bez snježnog pokrivača. Obertauern je mjesto s najviše snijega u Austriji - sa 264 centimetara srednje maksimalne visine snijega, Obertauern vodi na popisu sedam austrijskih zimovališta najbogatijih snijegom.Sam izgled skijališta nas je oduševio – mjesto se nalazi usred planinskog masiva s vrhovima koji dosežu i do 2.313 metara visine, a sve je povezano sa stotinu kilometara skijaških staza.  Odličan položaj mjesta i izvrsna povezanost skijališta omogućuju vam da na skijama obiđete čitav Obertauern. Obzirom na veličinu skijališta i 26 suvremenih žičara i vučnica, nema čekanja, čak ni tijekom vikenda.

Budi najbolja verzija sebe.Krenuvši od hotela napravili smo čitav krug, po skijaškim stazama koje su izvrsno povezane. Gotovo svi hoteli u mjestu nalaze se u blizini skijaške staze, tako da nam je od izlaska iz hotela, do spuštanja niz prvu stazu trebalo manje od 5 minuta. S gondolom smo se digli na vrh i krenuli legendarnim „krugom po Turama“ ("Tauernrunde Circuit"). Ovisno o preferencijama i kondiciji, možete izabrati veću ili manju turu.Za djecu i mlade postoje dvije varijante popularnog kruga po Turama prilagođene njihovoj vještini i kondiciji. "Krug s Bobbyjem", nazvan po Bobbyju, maskoti mjesta, namijenjen je mlađoj djeci, a "My Track” je namijenjen naprednijoj djeci i mladima kao pandan stazi za odrasle.

Budi najbolja verzija sebe.Želite li se okušati u novom zimskom sportu ili ako niste skijaš, odlična zimska razonoda će vam biti snowbike. „Snježni bicikl“ je također odličan za one koji zbog ranijih ozljeda kukova ne smiju više skijati. Snowbike je naprava kojom najbrže možete ovladati tehnikama spuštanja po skijaškim stazama, a da ste pri tome sigurni u to što radite, i sigurniji od pada ili ozljeda nego da skijate s nedovoljno iskustva. Ova sportska disciplina je vrlo laka za naučiti- treba vam oko sat vremena vježbanja sa instruktorom i izuzetno je zabavna. Schischule Koch jedina nudi mogućnost skijanja na snowbikeu pa smo tako s njihovim instruktorima vrlo brzo savladali ovu disciplinu (doslovno nakon jednog spusta po plavoj stazi) i proveli zabavno popodne istražujući okolne staze.

Kako izgleda snowbike možete provjeriti na kratkom video uratku Schischule Koch:


Ukoliko se umorite i poželite predah od zimskih aktivnosti, ne morate se bojati da ćete ostati gladni. Mjesta za odmoriti se i nešto pojesti ima više nego dovoljno – na raspolaganju vam je preko 70 restorana, après- ski koliba i barova. Gastro ponuda je izvrsna, od tradicionalne kuhinje do suvremenih kulinarskih trendova, može se pronaći nešto za svakog.Jedan od razloga zašto mnogi obožavaju Obertauern je odličan après ski i noćni život. Ovdje zabave, često uz poznata imena europske DJ scene, traju do ranih jutarnjih sati. Ako volite izlaske, nemojte zaobići Luerzer Alm i Latsch'n Alm.


Foto Copyright © Tourist office Obertauern

Ove godine sezona počinje legendarnim open-air ski-opening koncertom30. studenog 2019.g. uz njemačkog repera CRO a završava uz mega party tradicionalno najvećim lovom na blago u snijegu Gamsleiten Kriterium 16-19.4.2020.g.Bez obzira želite li uživati u snijegu s obitelji ili se ludo zabavljati na apres ski partyjima, Obertauern je skijalište koje vam može ponuditi sve.

Sve dodatne informacije o ovom skijalištu provjerite na http://www.obertauern.com/

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.