Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Kao iz bajke

Idealna lokacija za romantičare: Jezero u obliku srca u blizini Ogulina

Prema legendi, u ovom je jezeru živio zmaj, a danas svojom ljepotom i oblikom privlači sve zaljubljene i savršena je lokacija za vikend izlet u prirodu

smitovo-jezero.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Da je Hrvatska zemlja bogata prirodnim ljepotama poznato je nadaleko - od rijeka i mora do planina i jezera, Hrvatska krije predivna mjesta na kojima bi joj mogle pozavidjeti brojne svjetski poznate destinacije. Iako je u Hrvatskoj puno takvih, pomalo razvikanih, mjesta, nama su ipak draža ona koja su skrivena od očiju javnosti i koja otkriju tek rijetki, a jedno od takvih mjesta je i Šmitovo jezero u blizini Ogulina. Jezero kao jezero, pomislili bi mnogi, no posebnost ovog jezera je ta što ima oblik srca i kao takvo izgleda zaista posebno i lijepo.

Image
Umjetno jezero koje oduševljava

Lokvarsko jezero - biser Gorskog kotara koji moraš posjetiti

Smješteno u samom srcu Gorskog kotara, u mjestu Donje Zagorje, na 15 minuta vožnje od Ogulina i otprilike 100 kilometara od Zagreba, ovo jezero pravo je prirodno čudo koje svoje rijetke posjetitelje oduševljava kristalno čistom vodom i gustom šumom koja je savršena kulisa u bilo koje godišnje doba - bilo da je zelena, prekrivena snijegom ili u bojama jeseni.

Šmitovo jezero smješteno je na sjeveroistočnim padinama Velike Kapele, a sastoji se od dva povezana jezera, Maloga i Velikoga, koja zajedno tvore oblik srca. Upravo zbog svog oblika, ovo je jezero idealna lokacija za sve zaljubljene, ali i za zaljubljenike u prirodu, zbog predivne prirode koja ga okružuje.

A za ovo je jezero vezana i stara legenda, koja kaže da je u jezeru živio zmaj, koji je jednom prilikom iskočio iz jezera i uhvatio mladu djevojku. Tada se pojavio sveti Juraj koji je uplašenu djevojku spasio od zmaja, a u blizini jezera navodno se nalazi kamen na kojemu je "sačuvan" otisak kopita konja svetog Jurja. Idealno za vikend izlet, zar ne?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.