Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Na more u rujnu

Jeftinije i bez velike gužve: Najljepši jadranski otoci za ljetovanje u rujnu

Ako nisi ljubiteljica velikih gužvi, krcatih plaža, događanja, buke i svega onoga što donosi špica sezone, rujan je idealan mjesec za odlazak na top jadranske destinacije. Ljeto na moru uvijek dulje traje, dobit ćeš jednaku uslugu kao i sredinom kolovoza, a možda izbjegneš i previsoke cijene koje su vladale proteklih mjeseci

profimedia-0207514746.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Iako je kolovoz pri kraju, to ne znači da je ljeto završilo. Temperature su i dalje visoke, posebno na Jadranu i pogoduju onima koji tek planiraju otići na ljetovanje. A mnogima je upravo rujan idealan mjesec za godišnji odmor.

Image
Morske oaze mira

Mir, tišina i netaknuta priroda: Najljepši (još uvijek) nerazvikani otoci na Jadranu

Ako nisi ljubiteljica velikih gužvi, krcatih plaža, vreve i svega onoga što donosi špica sezone, rujan je idealan period za odlazak na top jadranske destinacije. Ljeto još uvijek traje, dobit ćeš jednaku vrhunsku uslugu kao i sredinom kolovoza, a možda izbjegneš gužvu i previsoke cijene koje su vladale špicom sezone.

shimmer fallback

Ako si planirala ljetovati na nekim od hit jadranskih destinacija, obići njihove znamenitosti, uživati u vrhunskoj gastronomiji i imati mjesta za ležaljku i dobru knjigu na plaži, rujan je idealna prilika, a mi smo odabrale najljepše jadranske otoke koja možeš posjetiti u rujanskoj postsezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Pelješac

Ovaj visokorangirani mediteranski šarmer slovi kao hit destinacija što domaćih što stranih turista već niz sezona. A ni ne čudi s obzirom na božanstvene plaže, prvoklasne vinarije i neke od najfascinantnijih povijesnih građevina. Tu moramo uvrstiti Ston kao glavnu atrakciju. Omeđen najstarijim zidinama u Europi, Ston je u povijesti, ali i danas poznat
kao grad soli s tradicijom dugom 4000 godine. Osim soli, poluotok Pelješac poznat je i po kamenicama i nevjerojatnoj tvrđavi iz 14.stoljeća s koje se pruža magični pogled na pučinu. Ako si veliki ljubitelj vina nikako ne smiješ zaobići Orebić, mjesto prepuno srednjovjekovnih znamenitosti i vrhunskih vina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Vis

Otok vis davno se pozicionirao kao destinacija koja obara rekorde po turističkim noćenjima. Kako i ne bi kada ovaj poseban otok na Jadranu krije nevjerojatne plaže koje oduzimaju dah. Najpoznatija uvala, Stiniva, obgrljena stijenama i očaravajućom modrom bojom mora vrlo je posjećena za vrijeme sezone, a sada bi u njoj mogla istinski uživati bez tolike gužve. Vis krije mnoge ljepote, a jedna od njih je i Komiža. Kada stigneš, znat ćeš gdje si i bit će to ljubav na prvi pogled. Ovo mjesto pruža jednu posebnu intimnu atmosferu koja u potpunosti odmara duh i tijelo.

Čiovo

Ovaj srednjodalmatinski otok krije mnoge zanimljivosti. Čiovo je mjesto na kojem ćeš zateći dobru zabavu, vrhunsku gastronomsku ponudu i obilje prelijepih uvala i plaža. Ovaj magični otok krije ponešto za svakoga: tu su prekrasni kampovi, staze za bicikliranje, pješačenje ili trčanje. A sve to smjestilo se u nekoliko naselja: Okrug Gornji, Okrug Donji, Arbanija, Slatine, Mastrinka i Žedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Hvar

Najsunčaniji jadranski otok neće te iznevjeriti s temperaturama ni sredinom rujna. Uz Maldive, Bali, Havaje i druge, Hvar je zauzeo peto mjesto na popisu najljepših otoka na svijetu, a takvim su ga proglasili putnici iz cijelog svijeta, stoga ponosno nosi titulu jedne od top destinacija koju bi trebala posjetiti u rujnu. Čisto more, divlje plaže, miris lavande i borove šume, samo su dio šarma ovog otoka koji skriva antičke starogrčke gradove, najpoznatiju Hvarsku biskupiju iz 12. stoljeća i druge znamenitosti Starog Grada koji skriva duboku povijest davnih civilizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Šolta

Šolta kao otok s brojnim skrovitim plažama, Dioklecijanovim ribnjakom, i nadahnućem Marku Maruliću, neizbježna je destinacija prepuna prirodnih ljepota i kulturnih znamenitosti koje vrijedi vidjeti. Ovo je otok koji će te očarati svojom 'gluhom uvalom' koja je naziv dobila po posebnom akustičnosti, a prema arheološkim istraživanjima, upravo je tamo car Dioklecijan imao ribnjak. Šolta je nautička oaza, djevičanski otok koji svakoga tko nogom kroči na njezino tlo ostavi bez daha i natjera da se ponovo vrati. Ako želiš doživjeti istinski duh jadranske obale kakav je bio prije betonizacije, Šolta je prava destinacija.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.