Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Od Cipra do Portugala

Europske ljetne destinacije koje moraš posjetiti barem jednom u životu

Od divnih plaža i čistog mora, do gradova i mjesta koja možeš istraživati kada ti kupanje dosadi, ove europske destinacije imaju sve što ti treba za savršen ljetni odmor

europa-ljeto.jpg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Europa je sama po sebi savršena destinacija koja ima apsolutno sve što ti je potrebno za ljetni odmor bez premca - od zadivljujućih plaža i kristalno čistog mora preko krajolika koji oduzimaju dah i gradova koji nude pregršt sadržaja. Ukratko, postoji toliko predivnih mjesta diljem Europe da je teško odlučiti se koje od njih prije posjetiti.

Image
Uvijek raspoloženi za 'city break'

Proljeće je idealno za putovanje u ovih pet europskih destinacija

A kada govorimo o nekim ljetnim destinacijama koje su kao stvorene za odmor i uživanje, Europa ih ima zaista puno. To su uglavnom lokacije smještene uz samu obalu koje nude najbolje od oba svijeta - gradove i ostala mjesta koja možeš obilaziti i vidjeti nešto novo i zanimljivo, ali i plaže na kojima možeš uživati i predivno more u kojemu se možeš osvježiti.

Od Cipra do Portugala, izdvojile smo nekoliko europskih destinacija koje moraš posjetiti barem jednom u životu, i to najbolje ljeti - jer imaju baš sve što tražiš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Cipar

Cipar je prekrasan otok u Sredozemnom moru na istoku Europe, a savršena je destinacija za ljubitelje mačaka jer na njemu ima više mačaka nego stanovnika. Ovdje će te dočekati bijele pješčane plaže i tirkizno more, a otok nije tako velik, pa ćeš ga moći proći cijelog. Otok se sastoji od dva dijela, sjevernog i južnog, a popularna mjesta za odmor su Paphos, Kyrenia, Larnaca, Limassol i Ayia Napa.

shimmer fallback

Malta

Još jedan predivan otok u Sredozemnom moru je Malta, zemlja koju čini jedan veliki i nekoliko manjih otoka, a koja je poznata po svojoj prošlosti i predivnim povijesnim mjestima. Nekoliko je stvari koje bi obavezno trebala vidjeti i učiniti tijekom svog posjeta Malti, a one uključuju istraživanje utvrda Vallette, kupanje u zadivljujućoj plavoj laguni i posjet vrlo cool selu Popeye Village.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Barcelona

Barcelona ima najbolje od oba svijeta - osim plaža i mora, tu je i predivan grad koji ima baš sve. Prilikom posjete, svakako istraži arhitekturu koju je dizajnirao Antoni Gaudí, kao što su Park Güell i Sagrada Família, prošeći glavnom ulicom La Rambla i uživaj u španjolskim jelima kao što su Tapas i Paella. Grad također ima nevjerojatan noćni život, a ono što obavezno moraš učiniti prilikom posjete je uživati na plaži Barceloneta.

shimmer fallback

Dubrovnik

Dubrovnik, često nazivan biserom Jadrana, savršena je ljetna destinacija jer nudi toliko toga - tu su predivne plaže i ugodna klima, kao i pregršt povijesti i povijesni stari grad koji ostavlja bez daha. Ovdje se možeš odlučiti za jedan od mnogobrojnih izleta brodom, prošetati zidinama Starog grada ili se popeti na brdo Srđ, s kojeg se pruža zadivljujući pogled na grad i Jadransko more.

shimmer fallback

Turska obala

Prva asocijacija na Tursku vjerojatno su Istanbul i Kapadokija, no Turska je puno više od toga - ona je i fantastična ljetna destinacija s obiljem ljetovališta i prekrasnim plažama, a jedno od najboljih područja je turska tirkizna obala koja se proteže duž juga zemlje između gradova Fethiye i Antalya.

shimmer fallback

Albanska obala

Baš poput Turske, i Albanija ima obalu od koje zastaje dah, a ona je manje poznata turistička destinacija koja samo čeka da ju istražiš. Ovdje ćeš pronaći puno lijepih i mirnijih plaža s kristalno čistom tirkiznom vodom, a neka od najboljih mjesta koja možeš posjetiti su Ksamil, Borsh, Jala i Dhermi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Algarve

Algarve se nalazi na jugu Portugala i jedno je od najsunčanijih mjesta u Europi s preko 3000 sunčanih sati godišnje. Uz obalu ćeš pronaći oko 200 kilometara prekrasnih plaža savršenih za ljetni odmor, a u ovoj regiji Portugala naći ćeš brojne vodene parkove, ali i prekrasne gradove i mjesta kao što su Faro i Tavira.

shimmer fallback

Sardinija

Sardinija je veliki otok uz zapadnu obalu kopnene Italije i autonomna je regija zemlje. Diljem otoka pronaći ćeš mnoge povijesne zgrade, muzeje, spomenike, parkove, crkve i druga kulturna mjesta koja možeš razgledati, a tu su i predivne plaže, među kojima su najistaknutije Porto Giunco, Cala Mariolu i Spiaggia Tuerredda.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.