Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Na Baliju ili u Hrvatskoj?

Znaš li na kojoj se jadranskoj plaži nalazi morska ljuljačka kao stvorena za fotkanje?

Zanima te gdje se nalazi ova predivna pješčana plaža s romantičnom ljuljačkom? Ne, ne radi se o nekoj tropskoj lokaciji već o plaži na Kvarneru u mjestu Jadranovo. Sve o ovoj atrakciji saznaj u našem članku.

Morska ljuljačka
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Lipanj polako, ali sigurno dolazi svom kraju, temperature su rekordno visoke, a godišnji odmori se naveliko planiraju. Ako i ti tražiš idealan bijeg na našu obalu, imamo ideju gdje da odeš, a pri tome okineš i par ultradobrih fotki za Instagram. Naime, na Kvarneru smo pronašle plažu koja svojom atraktivnošću totalno može konkurirati svjetskim tropskim destinacijama.

Dugačka pješčana plaža s morskom ljuljačkom za najbolje selfije ove sezone nalazi se u mjestu Jadranovo, na Kvarneru, a do nje ti treba tek dva sata vožnje od Zagreba. Jadranovo je malo mjesto u okolici Crikvenice, odnosno Rijeke te je dugogodišnje odredište brojnih Zagrepčana zahvaljujući svojoj ljepoti, ali i blizini našoj metropoli.

Plaža o kojoj govorimo nalazi se u uvali Tunera, a prije nešto više od godine dana dodatno je uređena kako bi bila što atraktivnija. Tako je ova pješčana plaža vrlo brzo postala jedna od omiljenih destinacija i to prije svega zbog predivnog tirkiznog efekta, pogleda na otok Krk, ali i simpatične atrakcije koje je već sad pravi hit – ljuljačke u moru. Brojni kupači dođu u Jadranovo kako bi se fotkali na ovoj atraktivnoj ljuljački koja neodoljivo podsjeća na one na Baliju. Osim nje, na ovoj plaži se može pronaći Grotte bar u kojem se možeš osvježiti uz ukusne koktele i slične napitke, a u neposrednoj blizini je i nekoliko restorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Iako je Instagram popularizirao Jadranovo, ono je još uvijek relativno nepopularno kod stranih turista, pa je prava oaza za Hrvate. Osim pješčane plaže u uvali Tunera, ovo malo slatko mjesto nudi i nekoliko skrivenih uvala, a kao jedna od najljepših ističe se ona u Lokvišću u kojoj možeš pronaći i zanimljive arheološke ostatke iz doba starih Rimljana, prirodno ljekovito blato balneološke kvalitete te uživati u šetnici uz more i mirisnu borovu šumu.

Nisu li ovo odlični razlozi da ove godine barem za vikend odlučiš upaliti auto i istražiti male, nerazvikane kutke Kvarnera?

Image
Aktivan odmor iz snova

Istraži što nudi zelena oaza Kvarnera: Provedi dan na obroncima Učke

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.