Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Čudesni su, vjeruj nam

Ovog ljeta posjeti kvarnerske otoke, bisere Jadrana koji skrivaju čuda prirode

Rab, Lošinj, Krk ili Cres - ti biraš, a koji god od ovih kvarnerskih otoka odabereš za svog godišnji odmor ovog ljeta, nema šanse da ćeš pogriješiti. Svaki je poseban na svoj način.

Mali Lošinj
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Budi najbolja verzija sebe.

Ako ti se godišnji odmor tek bliži, a planiranje gdje ćeš ga provesti ostavila si za zadnji tren, savršeni odgovor pronađi na Kvarneru. Zahvaljujući svojoj razvedenosti koja stvara bogatstvo otoka, poluotoka i zaljeva te krije pregršt prirodnih ljepota i znamenitosti, hrvatska obala jedna je od najljepših i najposebnijih destinacija na svijetu. Svaku od brojnih destinacija duž naše obale prirodne ljepote pretvaraju u idiličnu oazu stvorenu za uživanje i istraživanje. Zašto je onda baš Kvarner mjesto na kojem možeš doživjeti sve što hrvatska obala ima za ponuditi?

Image
Za prste polizati!

Labin navodno skriva najbolju pizzu u Hrvatskoj. Morale smo to provjeriti

Kvarner je destinacija prepuna raznolikosti koje se spajaju u jednu idiličnu cjelinu. Tajna njegove ljepote i posebnosti krije se u jedinstvenoj kombinaciji primorja, otoka i gorja. Na relativno malom području, Kvarner u jednoj slici donosi tisuću priča ispričanih kroz bogatu kulturu, dugu turističku tradiciju, raskošnu gastronomsku ponudu i brojne sadržaje za aktivan odmor.

Kvarnerski otoci

Jedna od prvih asocijacija na Kvarner njegovi su otoci Krk, Cres, Rab i Lošinj. Kada stigneš na bilo koji od kvarnerskih otoka, prvo duboko udahni i uživaj u svježem zraku čija se terapeutska svojstva opisuju kao Kvarner efekt. Mirisi mora miješaju se mirisima aromatičnog bilja i gustih zelenih šuma u pravi mediteranski koktel koji, zajedno s vjetrom i blagom klimom kvarnerskog područja, stvara zaista posebno iskustvo aromaterapije na otvorenom. Uz svježi zrak, svi otoci mogu se pohvaliti i kristalno čistim morem zbog čega ćeš gdje god krenula naići na Plave zastave, međunarodni simbol kvalitete i čistoće mora te sigurnosti kupača.

Uz čisto more i svježi zrak koji su im zajednički, svaki od kvarnerskih otoka je različit i poseban na svoj način, vrijedan dolaska i istraživanja. I dok ćeš na njihovim predivnim plažama pronaći savršeno mjesto za odmor, njihove morske i kopnene staze okružene raslinjem i kamenjem pozivat će te na istraživanje i kretanje.

U nastavku otkrij sve prirodne posebnosti kvarnerskih otoka i inspiriraj se za organiziranje putovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Krk

Na otoku Krku uživaj u njegovim maslinicima i vinogradima u kojima se uzgaja autohtona sorta grožđa. U šetnjama njegovim brojnim stazama otkrij uvalu Čavlena poznatu po divovskim hrastovima, i jezero smješteno nedaleko od Njivica koje je najveće prirodno slatkovodno stanište otoka Krka. Jedna od prirodnih posebnosti otoka Krka su i mrgari, najdojmljiviji i najrjeđi primjeri prastare tehnike gradnje suhozida. Te kompleksne višeprostorne ovčare od suhozida, s tlocrtom u obliku cvijeta, koriste za razvrstavanje ovaca različitih vlasnika. Osim u Baški, Jurandvoru i Batomalju, pronaći ih možeš još samo na dva otoka u svijetu: Walesu i Islandu. Krk je osim toga i sjajno povezan s kopnom putem mosta, pa je do njega lako doći. Za samo dva sata vožnje od Zagreba možeš uživati u svim njegovim čarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Rab

Otok Rab dočekat će te sa svojom bogatom kulturom i poviješću, ali i brojnim prirodnim ljepotama. Poznat kao otok sunca, pijeska i mora te kao jedan od najzelenijih otoka na Jadranu, Rab je isprepleten s više od sto kilometara pješačkih i biciklističkih staza na kojima možeš istražiti ljepote sredozemnog krajolika u vlastitom ritmu. Pogodan je i za najmlađe, jer njegove kilometarske pješčane plaže pružaju sigurnost pri dječjoj igri u moru.

Cres

Posebnost otoka Cresa nalazi se u različitosti njegovog sjevera i juga. I dok na sjevernom dijelu otoka prevladavaju strme stijene s visokim i gustim hrastovim šumama, južni dio otoka prošaran je pašnjacima i goletima. Nemoj zaboraviti svoj pogled skrenuti prema nebu i pratiti prelet bjeloglavih supova koji su svoj dom našli upravo na liticama otoka Cresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Lošinj

Otok Lošinj priča jednu posebnu priču i krije tajnu vitalnosti. Mjesto je to gdje jata dupina slobodno i veselo plivaju, a obale su stalno okupane suncem. Lošinj je mjesto koje će u tebi potaknuti vitalnost svojom blagotvornom mikroklimom zbog koje su otočna mjesta Mali i Veli Lošinj proglašena klimatskim lječilištima. Uz to, divno je ovaj otok obilaziti barkom, jer skriva mnoštvo malih, izoliranih uvala kristalno čistog mora.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.