Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Idealne destinacije za slobodan vikend

Ove čarobne i pristupačne destinacije će ti uobičajeni vikend pretvoriti u zanimljivu avanturu

Idealne destinacije za slobodan vikend
Budi najbolja verzija sebe.Petak je i imaš tri opcije za predstojeći vikend: 

a) Možeš vikend provesti radeći zato što uvijek imaš još nešto što moraš obaviti, a slobodan vikend je idealna opcija za ti
b) Možeš spavati duže, provesti dan u kući gledajući omiljene serije i pitajući se gdje je vikend pobjegao 
c) Možeš na kratko pobjeći od rutine vikenda i posjetiti prekrasnu i pristupačnu destinaciju

Koja ti se opcija čini najprivlačnija? Nakon što pogledaš koju ponudu destinacija ti nudimo i zašto, sigurne smo da ćeš zgrabiti mamu, prijateljicu, sestru ili dečka i pobjeći u nezaboravnu vikend avanturu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

1. Venecija

shimmer fallback
Venecija je jedan od najljepših i najromantičnijih gradova u cijelom svijetu. Osim raznih znamenitosti, mostova i kanala ispunjenih romantičnim gondolama, ovaj grad ima posebnu staru dušu.

Nekada je bio središte Mletačke Republike, a danas je "Grad svjetlosti". Cijene hrane, smještaja, pa čak i suvenira nisu skupe, a ako uloviš ovu destinaciju u karnevalskom razdoblju imat ćeš nezaboravne uspomene za cijeli život. Grad i znamenitosti je moguće obići za samo jedan dan, ali zbog odlične shopping ponude preporučujemo ti da ipak produžiš boravak na barem dva dana.

2. Ljubljana

shimmer fallback
Zagreb i Ljubljana su udaljeni svega malo više od 2 sata vožnje, a ni karte za bus ili vlak nisu skupe. Glavni grad Slovenije oduševit će te svojim prekrasnim mostovima uz koje se vežu mnoge legende, a znamenitosti kao što su Filipov dvorac i Narodna galerija Slovenije će te zasigurno ostaviti bez daha. Ovaj grad ima pristupačne cijene i veliki izbor sadržaja za razgledavanje, noćni život, fine obroke i slično.

Kratko putovanje u Ljubljanu možeš začiniti usputnim posjetama prirodnim ljepotama kojima Slovenija obiluje. Jezero Bled je čarobna destinacija koja će tebe i tvoje suputnike zasigurno oduševiti.

3.Sarajevo

shimmer fallback
Glavni grad Bosne i Hercegovine će ti probuditi maštu svojim raznolikim izborom arhitektonskih stilova i srcem u kojem se nalazi slavna Baščaršija. Izgrađen u davnom 15. stoljeću od strane osmanske vlasti, Sarajevo je grad koji je zadržao originalni orijentalni duh. 

Iznenadit će te raznim jelima i slasticama kao što su ćevapi, lokum ili halva, sve po vrlo pristupačnim cijenama. Ako želiš posvjedočiti prirodnim ljepotama preporučujemo ti posjeti Vrelu Bosne ili Latinskom mostu. Zasigurno nećeš ostati razočarana. Noćni izlazak možeš provesti u nekom od klubova kao što su Club Mash i Cinemas Sloga.

Kratki posjet susjednoj zemlji će te ugodno iznenaditi više nego što očekuješ.

4.Graz

shimmer fallback
Zagreb i Gratz dijeli 185 kilometara, što je prava sitnica za ono što ćeš vidjeti i doživjeti u ovom prekrasnom gradu. Mnogi turisti u Gratz dolaze kako bi obavili isplativ shopping, no Gratz ima puno vrijednih znamenitosti koje se isplati obići. Glavni trg i Gradska vijećnica će ti oduzeti dah, a kada posjetiš Otok na Muri bit će ti jasno zašto se zove "Prijateljski izvanzemaljac". 

Gratz preko cijele godine ima zanimljive festivale, sajmove i manifestacije tako da je svaki slobodni vikend idealna prilika za stvaranje nezaboravnih avantura.

5. Beč

shimmer fallback
Ovaj prekrasni glavni grad Austrije i bivše sjedište moćnog Habsburškog carstva danas je prava kulturna prijestolnica Europe. Dok šetaš po imanju dvorca Schonbrunn činiti će ti se kao da si otputovala u srednji vijek, a ako posjetiš njihov slavni zabavni park ponovo ćeš probuditi razigranu djevojčicu u sebi.

Kada posjetiš Beč ne zaboravi probati slavnu Sacher tortu (tvoja dijeta će ti to oprostiti!), otići na tečaj jahanja i provesti nezaboravnu večer u pub crawl turi ili na klasičnom koncertu Mozartovog Requiema. Bezbroj je opcija za zabavu i stvaranje uspomena!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.