Budi najbolja verzija sebe.

Azamara Quest - krstarenje s 5 zvjezdica

Ovaj luksuzni brod pretvorit će vaše krstarenje u nezaboravno iskustvo

Budi najbolja verzija sebe.

Protekli vikend imali smo priliku posjetiti luksuzni brod za krstarenje, Azamara Quest, koji je pristao u Rijeku.Ako ste ikad imali priliku krstariti, onda znate o kakvom tipu odmora je riječ. No ako nikad niste bili na krstarenju, ne znate što propuštate. Krstarenje vam pruža sav komfor izvrsnog hotela s punim pansionom i novu zanimljivu destinaciju gotovo svaki dan. Iako sam do sad bila na nekoliko krstarenja, brod Azamara Quest, koji sam posjetila, na mene je ostavio poseban dojam.

Budi najbolja verzija sebe.Azamara Quest je jedan od 3 broda Azamara Club Cruises, branda u vlasništvu RCCL koji ima 5 zvjezdica - odnosno radi se o posebno luksuznim brodovima za krstarenje koji primaju manje ljudi (oko 700) a nude vrhunsku uslugu, osobni pristup u stilu premium boutique hotela te je ispunjen luksuznim sadržajima i aktivnostima, što će vaše putovanje učiniti nezaboravnim."Upravo činjenica da je ovaj brod manji od uobičajenih cruisera omogućava mu da pristane u brojne manje luke, izvan uobičajenih ruta gdje veliki brodovi za krstarenje ne mogu pristati", otkrio nam je kapetan brodaMagnus Davidson. "To je jedna od prednosti Azamare.  Rijeka bi bila premala luka za veliki brod poput Harmony of the Seas, ali mi imamo priliku posjestiti brojna odredišta izvan uobičajenih ruta cruisera, manje luke i zbog toga je cijelo iskustvo ljepše našim gostima. Imamo moglo bi se reći jedinstven put krstarenja." Kapetan nam je izdvojio i glavne prednosti ovog broda : "Prvo je veličina broda, zbog koje možemo u manje luke, i ono po čemu je Azamara poznata - atmosfera na brodu koja je intimnija i izrazito prijateljska. Imamo se priliku upoznati, gosti i posada. Ovo je vrlo ugodan brod. Na velikim brodovima možete imati izvrsnu uslugu, no ona može biti malo neosobna. Ovdje imamo izvrsnu posadu, vrhunsku uslugu, ali i osobni pristup svakom gostu. Ključna stvar je angažman oko gostiju."

Budi najbolja verzija sebe.Kapetan broda Magnus Davidson


Otkriva nam i što se najviše sviđa gostima: "Ono što je gostima najzanimljivije na našim krstarenjima je činjenica da imamo priliku posjetiti toliko različitih mjesta i provesti više vremena u luci, tako da nema žurbe da morate ići na brzinu vidjeti značajne točke u gradu i odmah se vraćati na brod. Ovdje imate mogućnost doista upoznati destinaciju i dobiti dojam o lokalnoj kulturi. Uz to imamo na svakom krstarenju posebno iznenađenje za goste (uključeno u cijenu krstarenja) - AzAmazing Evening u nekoj od luka gdje pristajemo. To je događanje koje dogovaramo samo za nas (naše goste). Na primjer samo za goste Azamara Questa u Dubrovniku će biti priređen koncert Ane Rucner. Sve goste ćemo odvesti na obalu u Dubrovniku (ako žele naravno) do trga gdje će biti postavljena pozornica i Ana će imati poseban nastup samo za naše goste s Azamare. Ovo je iznenađenje na ovom krstarenju, a svako ima nekakav spektakularan doživljaj za naše goste. Na primjer u Kopru smo imali isto tako AzAmazing Evening - zatvorili su Titov trg samo za naše goste, i tu su prisustvovali nastupu fantastičnog zbora. To je jedan od najljepših kulturnih doživljaja za naše goste."Također jedan od posebnih doživljaja u kojem možete uživati na Azamari je obilazak tržnice i večera s glavnim kuharom. O čemu se radi, objasnio nam je glavni brodski chef,  Colin Jones: "Naši gosti imaju mogućnost probati iskustvo koje se zove Chef's Table (Chefov stol) gdje ja kuham za 12 gostiju. Također imamo i Chef's tour - 12 gostiju siđe samnom s broda, obilazimo lokalnu tržnicu. Prati nas turistički vodič koji govori gostima o povijesti tog mjesta i  tržnice. Npr. sad u Veneciji smo išli na riblju tržnicu, odabrali smo ribe, ja sam se oko 13h vratio na brod, a gosti su nastavili obilazak i išli na vinsku turu gdje su degustirali vina, zatim su se oko 19 h vratili na brod. Ja sam im za to vrijeme pripremio večeru s namirnicama i ribom koje smo kupili na tržnici. Ovo je nešto što gosti jako vole jer imaju priliku bliže upoznati neku destinaciju, a meni je izvrsno jer mogu bliže upoznati lokalne namirnice i nešto naučiti."Glavni brodski chef,  Colin Jones


Ono što je vrhunsko na ovom brodu je hrana. Na Azamara Questu vrlo se velika pozornost obraća na gastronomsku ponudu, o čemu nam je detalje ispričao glavni kuhar: "Predivno je raditi na brodu ove veličine i za ovu kompaniju jer mogu naručivati hranu od lokalnih dobavljača. To sam i napravio danas - napravio sam u Rijeci veliku narudžbu kobasica, mesa i raznih lokalnih vrsta sireva. Kako na brodu imamo 48 nacionalnosti, mogu pitati npr. nekog iz Hrvatske, što bi ovdje lokalno preporučio za pojesti (ako već sam ne znam). Imamo osnovni jelovnik, koji možete naći u blagovaonici, i koji je naš glavni proizvod.Svaku večer u buffet restoranu imamo različite teme. Ja izabirem koja će se jela tamo posluživati. Tako  na primjer večeras imamo francuski jelovnik, sutra će biti mediteranski. Tada i čitav restoran uredimo u stilu u kojem je večera.


Za večeru u blagovaonici uz osnovni meni imamo i dva jela - jedno je "svjetska kuhinja", a drugo "Chefov tanjur". Za ta dva jela imam slobodu staviti što želim. Ako želim mogu staviti neko lokalno jelo. Tako smo na ovom krstarenju imali zagrebački odrezak, brudet, dagnje... Imamo standardni jelovnik, ali imamo i mnogo slobode i utjecaja na hranu koja se poslužuje. U Aziji ćemo imati više azijskih jela, no imamo i standardnu hranu poput francuskih klasika, talijanske kuhinje s tjesteninama, južnoamerička jela, zapravo sve po malo. Uz to imamo "Bijele večeri" (White Night) na krstarenju - to je večer roštilja kad osim grilla imamo i jastoge, odreske, rezbari se kip u ledu... To je veliki događaj za goste i odvija se na 9. i 10. katu koji se pretvaraju u veliki restoran na otvorenom. "Otkrio nam je i što ga usrećuje u njegovom poslu: "Jedna od najvećih nagrada u mom poslu vezano za hranu koju poslužujemo je to koliko gosti cijene naš trud. Užitak je gledati kako gosti uživaju u hrani koju smo pripremili - to zadovoljstvo nam nikada ne može dosaditi. Svojom hranom želim usrećiti ljude, užitak je vidjeti njihov izraz lica kad jedu vašu hranu. Jučer sam pripremao hrvatsku hranu i dao kolegama iz Hrvatske da probaju, a oni su rekli da ima okus kao originalno jelo. Drago mi je kad pogodim u pripremanju hrane s kojom nisam imao previše iskustva. Nema puno zanimanja u kojima omogućavate ljudima osjetilno iskustvo, tako da me oduševe njihove reakcije. Nema novca koji to može zamijeniti."Posada na brodu već se priprema za nadolazeća krstarenja, a osobito ih veseli putovanje prema jugoistočnoj Aziji i Australiji gdje će dočekati Božić i Novu godinu. 16- dnevno krstarenje Javanskim morem do zapadne Australije počinje u Singapuru, odakle se ide prema istoku uz zaustavljanje u Semarangu, Indoneziji gdje ćete imati vremena naučiti tradicionalnu vještinu pravljenja batika. Posjetit će se budistički spomenik i  UNESCO-ov objekt svjetske kulturne baštine Borobudur smješten na udaljenom brdu u centralnoj Javi okružen bujnom vegetacijom i vulkanima. Nakon toga imat ćete priliku zaljubiti se u Bali, te obići Komodo, zemlju zmajeva gdje žive najveći gmazovi na svijetu. Nakon toga krstari se prema Australiji gdje će se istraživati zapadna obala i gradovi Geraldton, Bunbury i Busselton. Putovanje završava u Perthu, gradu gdje se susreću pješčane plaže i urbani krajolik.Posebno je zanimljivo dočekati Novu godinu na suprotnoj Zemljinoj polutci, gdje vas umjesto snijega i hladnoća čeka ljeto. Novogodišnje krstarenje počinje u Perthu i putuje se od zapadne prema južnoj Australiji, a Novu godinu ćete dočekati u Sydneyju.

Na brodu Azamara Quest čeka vas soba s pogledom na more, svježim morskim zrakom i svim sadržajima butik hotela. Možete se opustiti uz plišani pamučni ogrtač i papuče, francuske proizvode za kupanje, svježe cvijeće i 24-satnu poslugu u sobu, te odmorni istraživati svijet.Brod je ispunjen je luksuznim sadržajima i aktivnostima, koje će vaše putovanje učiniti nezaboravnim. Na brodu možete pronaći wellness i fitnes centar, dva specijalizirana restorana, bar, piano bar, vinski bar, zabavu s glazbom uživo, dnevne programe kao što su različita poučna predavanja i još mnogo toga.Na brodu Azamara Quest su početkom 2016. godine napravljena poboljšanja, te je preuređen tako da prenosi Azamarin koncept Destination Immersion®. Opširno unapređenje broda crpi svoju inspiraciju iz četiri elementa prirode:

Zemlja - Prigušena paleta boja zemaljskih tonova ugrađena je u brod kako bi se pobudio spokojan, elegantan i topao osjećaj doma.
Voda - Novi Azamara spa suite ima kišni tuš s pogledom na ocean, dvostruki kupaonski namještaj i vanjsku kadu s pogledom na more.
Zrak - Za pobuđivanje osjetila uvedeni su novi otvoreni prostori i iskustva na otvorenom.
Vatra - U izlascima i zalascima sunca možete uživati na novom vanjskom Pool Grill & Baru, nakon čega slijede blistave noći u potpuno revitaliziranim područjima za zabavu.U čitav prostor integrirana je ukusna mješavina suvremenog i klasičnog dizajna, te je tako napravljena nadogradnja soba i apartmana, restorana te novi holistički Sanctum Spa gdje će vam svako putovanje pružiti maksimalnu udobnost i nezaboravni doživljaj.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.