Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Za ljubitelje prirode i aktivnog odmora

Ideje za vikend putovanje: Ovo su neke od najljepših pješačkih staza u Sloveniji

Prekrasne planine, netaknuta priroda i vidici od kojih zastaje dah samo su neki od mnogobrojnih razloga zbog kojih Slovenija svake godine privlači sve veći broj posjetitelja

arno-vermote--x3fTDZkgs8-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Sezona godišnjih odmora još uvijek traje, a odlazak u planine savršen je izbor za sve one koji žele pobjeći od gužvi i vrućina. Susjedna Slovenija savršena je destinacija za ljubitelje planinarenja i aktivnog odmora, a može se pohvaliti s mnoštvo prekrasnih lokacija.

Image
Može i za vikend putovanje

Od planina do plaža: Najljepše Instagram lokacije susjedne Slovenije

Prekrasne planine, netaknuta priroda i vidici od kojih zastaje dah samo su neki od mnogobrojnih razloga zbog kojih Slovenija svake godine privlači sve veći broj posjetitelja.

Osim brojnih veličanstvenih planinarskih ruta, Slovenija ima i mnogo pješačkih staza koje su savršene za izlete i šetnje u kojima će uživati svi, od onih najmlađih pa do onih malo starijih. Od Logarske doline pa do Julijskih Alpi, svaki dio Slovenije poseban je na svoj način i nudi obilje prekrasnih šetnica i izletišta koje zaista vrijedi posjetiti barem jednom.

Ako si se malo zaželjela bijega u prirodu te želiš uživati u zelenim šumama, divljnim planinskim potocima ili mirnim jezerima, slovenski krajolici sigurno te neće razočarati.

U nastavku ti otkrivamo pet sjajnih pješačkih staza u Sloveniji koje su idealna destinacija za vikend izlet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Strunjan

Ovaj prirodni rezervat na slovenskoj obali popularno je turističko odredište koje je još od srednjeg vijeka poznato po solanama, ali i bogatoj flori i fauni. Skriven među brežuljcima, savršeno je mjesto za sve koji vole prirodu te su u potrazi za bijegom od gužvi, svakodnevne žurbe i stresa. Miris soli, more i prekrasni vidici sasvim su dovoljni razlozi da kreneš na kružnu stazu koja vodi kroz rezervat Mesečev zaliv iznad kojeg se proteže veličanstven i znamenit Strunjanski klif visok čak 80 metara. Ova staza je mirna i nezahtjevna pa je dobar izbor i ako nemaš puno kondicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Pot po močvari (Lončarovci)

I Prekmurje krije mnoštvo zanimljivih kutaka, a Lončarovci su jedno od najmanjih sela u pokrajini Goričko. Uređena drvena staza nudi šetnju kroz močvarne livade, a uz nju se nalaze i poučne table koje nude informacije i zanimljivosti o prirodnim vrijednostima, kulturno-povijesnom značaju te biljnim i životinjskim vrstama ovog neobičnog područja. U blizini se nalaze i brojna druga zanimljiva odredišta.

Sveta Ana nad Podpeškim jezerom

Od naselja Jezero vodi izuzetno slikovit planinarski put do Svete Ane – izletišne točke koja se nalazi na 384 metara nadmorske visine i s koje se pružaju prekrasni vidici na okolne planine. Tu se nalazi i mala crkvica, a ova je pješačka staza prikladna za obitelji s djecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Soška pot

Ova veličanstvena ruta započinje na izvoru prekrasne rijeke Soče i dio je Triglavskog narodnog parka, a vodi kroz dolinu Trente pa sve do Bovca. Na samoj stazi nalazi se mnoštvo prirodnih ljepota, slikovitih klanaca, riječnih korita i zanimljivih pješačkih mostova. Staza je duga 25 kilometara, no po želji se može i skratiti.

Dolina Tamar

Dolina je poznata kao jedna od najljepših ledenjačkih dolina u Julijskim Alpama i okružena je očaravajućim pogledima na planine kao što su Mojstrovka, Travnik i Jalovec. Na kraju ove staze nalazi se i planinarski dom u kojemu se možeš okrijepiti nakon jednosatne šetnje ovom prekrasnom stazom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.