Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Kućni ljubimci & putovanja

I dlakavci idu na more: Savjeti za putovanje i godišnji odmor sa psom

Prvo duboko udahni i oboružaj se strpljenjem jer velika je vjerojatnost da će tvoj kućni ljubimac na novoj destinaciji biti pomalo izgubljen i zbunjen

avi-richards-aYHgchNOsGY-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Planiranje godišnjeg odmora zna biti naporno i stresno i ako nemaš kućnog ljubimca. Dovoljno je teško i bez ljubimca pronaći adekvatni smještaj, spakirati sve stvari i misliti na sto 'sitnica' potrebnih za ugodan godišnji. No ako je s tobom još i preslatki pas kojem moraš isplanirati put, to dodatno otežava odlazak na godišnji.

Image
Rasni ljepotani

Neodoljive pseće njuškice: 10 pasmina koje krasi nevjerojatna ljepota

Prvo duboko udahni i oboružaj se strpljenjem jer velika je vjerojatnost da će tvoj kućni ljubimac na novoj destinaciji biti pomalo izgubljen i zbunjen. Ako prvi put putujete zajedno na dugu relaciju, vožnja u automobilu mogla bi biti pravi izazov ukoliko se dobro ne pripremiš, a prvo kupanje u moru prava katastrofa ako ne poduzmeš prave korake.

shimmer fallback

Kako bi ti olakšali odlazak na more s ljubimcem, pronašle smo nekoliko savjeta koji će i tebi i tvom psu olakšati život na putovanju i novoj destinaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Vježbajte putovanje

Pripremi svog psa na promjene. Vozite se u automobilu, odvedi ga na nepoznata mjesta i promatraj reakciju jer isto tako će se ponašati i kada stigneš na godišnji odmor. Ako ideš na more, pripremi ga na vodu postepeno (ako imaš mogućnost, naravno) i sigurno. Naravno, nigdje ne piše da se pas mora kupati ako to ne želi. Neki psi vodu vole promatrati samo sa sigurne udaljenosti i to je sasvim u redu. Nemoj ništa forsirati, a ukoliko pas pokaže interes za kupanje, polako uđite u more. Nekima je dovoljno da se samo malo osvježe.

shimmer fallback

Adekvatni smještaj

Nakon što si bukirala smještaj u hotelu ili apartmanu koji dozvoljava kućne ljubimce, vrijeme je da svom malom prijatelju napraviš adekvatni smještaj. Kako bi se osjećao, obavezno ugodno ponesi njegovu dekicu ili krevetić te ga postavi na neko mirnije mjesto, daj mu igračke i nagradi ga psećim slatkišima. Učini mu boravak na nepoznatom mjestu što ugodnijim i sličnijim onom kod kuće.

shimmer fallback

Kvalitetna šetnja prije puta

Prije putovanja obavezno dobro prošeći svog dlakavog prijatelja jer će lakše podnijeti putovanje. Bit će mirniji pa postoji šansa i da prespava dobar dio puta. Istrčavanje, nuškanje i velika šetnja obavezni su prije svakog puta, ali naravno, i pokoje stajanje da tvoj pas protegne noge, popije vodu ili obavi nuždu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Sredstva za smirenje

Ako znaš da tvoj pas ne podnosi vožnju, povraća ili je strašno nemiran i sve mu je to preveliki stres, posavjetuj se s veterinarom oko odgovarajućih lijekova za smirenje. Nikada ih nemoj uzimati na svoju ruku jer mogu biti kobni za tvog malog prijatelja. Ali utjeha je da će uz malu pomoć lijekova, tvoj psić bez problema podnijeti i najdulje putovanje

shimmer fallback

Prilagodi plan hranjenja

Iako je navikao doručkovati, ako planiraš krenuti na put baš u vrijeme kada mu inače daješ jesti, savjetuje se da ipak preskočiš nahraniti svog malog prijatelja. Najbolje je isplanirati put tako da prođe dovoljno vremena od doručka i polaska na put jer zavojite ceste i duga putovanja često izazivaju mučnine. Ako nikako ne možeš izbjeći kretanje na put u vrijeme doručka, preskoči obrok prije putovanja, a čim stignete na odredište - nahrani svog psa!

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.