Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Mali trenuci velike sreće

Pseća ljubav: Ponovno zajedno nakon razornog potresa

Kada se krenulo tresti tlo, mnogi četveronožni ljubimci i njihovi vlasnici su se razdvojili. Neki su se ponovno našli, a dirljivi trenuci uhvaćeni na fotografijama nikog nisu ostavili ravnodušnim

Sanjin Strukic/PIXSELL
Budi najbolja verzija sebe.

Nakon što je jučer oko 12:20 razoran potres magnitude 6.2 po Richteru pogodio područje Siska i Petrinje i Gline te nanio ogromnu materijalnu štetu za cijelo pogođeno područje i okolicu, a na žalost odnio i ljudske živote, cijela Hrvatska se digla na noge i još jednom pokazala veliko srce. U mislima smo s ljudima koji su pogođeni i nadamo se da ste i vi, naše čitateljice, sve dobro. Materijalno se može nadoknaditi, ali ljudski životi, strah, osjećaj bespomoćnosti i šok, ostat će malo dulje s nama i zato je važnije nego ikada da čuvamo jedni druge.

Image
Držite se

Humanitarne akcije za Petrinju i okolicu: Provjerile smo kako pomoći

Kada je tlo počelo drhtati, ljudi su počeli bježati, a isto su napravile i životinje. U tom nezamislivom hororu, dok su se zgrade i kuće rušile u potresu, razdvojeni su mnogi kućni ljubimci i njihovi vlasnici. Osim pomoći za ljude u vidu osnovnih potrepština, pomoći kod pronalaženja ljudi, izvlačenja stvari, pronalaska smještaja, brojne udruge za zaštitu životinja ponudile su pomoć svima koji su ostali bez svojih kućnih ljubimaca.

Iz Udruge za pravnu zaštitu životinja 'Animalex' podijelili su fotografiju dirljivog trenutka kada su se u Petrinji ponovno ujedinili, nakon osam sati brige, uplašeni malamut i njegov vlasnik.

Danas ujutro se još jedan preplašeni pas vratio svome vlasniku u mjestu Majska Poljana, koje je jedno od najpogođenijih ovim strašnim potresom, a sve je zabilježila kamera Pixsellovog fotoreportera.

shimmer fallback

Nadamo se da će biti još ovakvih lijepih vijesti. A do tada, pomognite našim sugrađanima koji su pogođeni ovim katastrofalnim potresom kako god možete - i darivanje krvi i stara dekica sada će značiti puno.

Svi koji su u potresu odvojeni od dvojih kućnih ljubimaca ili ih nemaju načini za nahraniti ih ili brinuti se za njih, mogu se obratiti za pomoć navedenoj udruzi Animalex u inbox FB profila udruge, a putem Faceboooka pomaže i udruga Noina Arka te Udruga za pomoć i unaprijeđenje života životinja Merida na brojevima 091 4921 280 i 091 646 8238 te također putem njihovog Facebook profila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.