Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Prizovite bogatstvo u svoj dom pomoću feng shuia

Drugačiji razmještaj predmeta u prostoru vas može dovesti do blagostanja i bogatstva

Prizovite bogatstvo u svoj dom pomoću feng shuia
Budi najbolja verzija sebe.

Feng shui je drevno kinesko znanje koje pomaže privući pozitivnu energiju ili chi. Postoji preko 3000 godina, a koristi se kako bi pomoglo ljudima u mnogim područjima života, uključujući kako privući i zadržati bogatstvo i blagostanje. Koncept uključuje radost, mir i harmoniju koji će privući bogatstvo koje trebate u životu. Jugoistok je pravac u feng shuiu koji se odnosi na blagostanje, bogatstvo i osobni napredak, a vladajući element je drvo.

Ako osjetite da vam ne ide najbolje na financijskom području, možda samo trebate malo drugačije premjestiti stvari u uredu ili u kući, kako bi po feng shuiu prizvali bogatstvo i blagostanje. Jedan od načina kako možete prizvati blagostanje je da raščistite fizički nered u vašoj okolini, što će dovesti do manjeg mentalnog nereda u vašem životu. Ako uđete u sobu koja je čista i uredna, primjetit ćete da će i vaš um biti opušteniji i smireniji. Sa smirenim i opuštenim umom moći ćete projicirati pozitivnu energiju. Ova će pozitivna energija privući još pozitivne energije, što je i bit feng shuia.

Dakle, jedna od prvih stvari koje morate učiniti je očistiti prostor u kući i uredu. Bacite sve pokvarene i neupotrebljive stvari, one koje niste koristili godinama i upitno je da li ćete ih ikada više koristiti. Nakon toga postepeno možete implementirati druge stvari koje će biti za vas bitne. Jugoistočni kut kuće ili ureda mora biti vrlo čist i uredan.

Osvjetljenje tog prostora ne smije biti ni prejako, ali ni preslabo. Mora biti upravo dovoljno kako bi pravilno osvjetlilo prostor. Savjetuje se da to mjesto bude osvijetljeno tijekom cijelog dana.

shimmer fallback

Vi i vaša okolina (dom ili ured) morate biti kanali koji stvaraju pozitivnu energiju. Pozitivna energija privlači više pozitivne energije. Postoje brojne tehnike koje vam mogu pomoći stvoriti pozitivnu energiju, a jedna od njih je voda koja teče. Voda pojačava učinak drveta. Vodena fontana je jednostavan način kreiranja pozitivne energije, a ujedno pomaže u stvaranju opuštene atmosfere. Umjesto fontane na jugoistok ureda ili kuće možete postaviti akvarij koji ćete redovito i dobro održavati. Trebali bi izabrati jarke, energične ribe kako bi stimulirale pozitivnu energiju (npr. zlatne ribice). Bilo bi dobro da imate devet ribica u akvariju, jer je to prema feng shuiu sretan broj. Nemojte imati i fontanu i akvarij jer će učinak biti presnažan.

shimmer fallback

Kako je voda povezana s bogatstvom, tako otjecanje vode simbolizira rasipanje bogatstva. Slavine koje cure predstavljaju po feng shuiu bogatstvo koje bježi od nas, dok začepljeni odvodi simboliziraju usporen protok novca. Zato je bitno da redovito održavate slavine i vodovodne cijevi u kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Kineski novčići zavezani crvenom vrpcom se smatraju sretnima za donošenje bogatstva u kuću. Ovakav novčić možete staviti na mjesto gdje će biti u stalnom dodiru s vašim novcem. Najbolje mjesto na koje možete staviti kineski novčić je novčanik ili torbica u kojoj držite novac.

shimmer fallback

Simboli bogatstva poput kineskih novčića ili Hotei Buddhe koji sjedi na hrpi zlatnih novčića su bitni za privlačenje bogatstva u ured ili kuću. Par kineskih Foo pasa, mužjak i ženka, koji su postavljeni ispred ulaza u vaš poslovni prostor će prema feng shuiu pomoći donijeti bogatstvo u taj prostor.

shimmer fallback

Morate biti pažljivi kod smještanja stvari u prostor, te elemenata od kojih su ti predmeti napravljeni jer to može imati veliki utjecaj na bogatstvo koje stvarate i prikupljate.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.