Budi najbolja verzija sebe.

Petu godinu zaredom Dukat dio Zelene čistke

Zaposlenici pomogli očistiti tri divlja odlagališta otpada u Zagrebu, Karlovcu i Bjelovaru

Budi najbolja verzija sebe.

Zaposlenici i menadžeri svih Dukatovih tvornica u Hrvatskoj – zagrebačkog Dukata, bjelovarske Sirele i karlovačkog KIM-a – petu su se godinu zaredom pridružili čišćenju divljih odlagališta otpada u sklopu najveće hrvatske ekološke volonterske akcije Zelena čistka – Let's do it Croatia!. Udruženim snagama u par su sati očistili tri ilegalna odlagališta otpada u Zagrebu, Bjelovaru i Karlovcu.

U današnjoj akciji prikupljanja i sortiranja otpada Dukatovi volonteri iz Zagreba čistili su Priobalnu cestu u Jankomiru, zaposlenici Sirele južnu obilaznicu Bjelovara, dok su zaposlenici karlovačkog KIM-a očistili područje uz kanal Kupa-Kupa u Donjem Mekušju.

Zelena čistka, koja se u sklopu globalnog pokreta Let's do it! kod nas održava od 2012., i ove je godine okupila volontere iz cijele Hrvatske, a zaposlenici Dukata još su jednom dali svoj doprinos čišćem i zelenijem okolišu.

„Zaposlenici Dukata već su tradicionalno volonteri Zelene čistke. Dosad ih je u ovoj akciji sudjelovalo 270, a na sve tri lokacije gdje imamo proizvodne pogone pomogli su očistiti okoliš od 130 kubičnih metara otpada. Ponosni smo što se svake godine spremno priključuju akciji i što smo na ovaj način obilježili Dan planete Zemlja“, poručili su iz Dukata.

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! koji je nastao iz estonske građanske inicijative 2008. godine. Okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva, a dosad je sudjelovalo 112 zemalja i preko 13 milijuna volontera iz cijelog svijeta. Samo u Hrvatskoj prošle je godine sudjelovalo 52.500 volontera, a skupljeno je 6.000 tona otpada. Cilj kampanje je podizanje razine svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i odlaganju otpada te njihovo motiviranja za očuvanje okoliša.

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.