Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Što originalnije, to bolje

Ne znaš kako bi ukrasila vrh božićnog drvca? Imamo odlične ideje

U kićenju božićnog drvca uživaju i oni najmlađi i oni najstariji u obitelji, a šećer na kraju ovog lijepog običaja je stavljanje ukrasa na vrh i paljenje lampica

ukrasi za božićno drvce
Foto: Pexels/Instagram
Budi najbolja verzija sebe.

Prema tradiciji, zvijezda koju stavljaš na vrh bora simbolizira Betlehemsku zvijezdu, onu koja je dovela tri mudraca do štalice u kojoj se rodio Isus. Oko toga tko je prvi okitio bor ne mogu se usuglasiti Letonci i Nijemci. Svi tvrde, njihovo je drvce prvo dobilo ukrase. Postoji podatak da je 1510. na trgu u Rigi osvanulo prvo okićeno božićno drvce, no Nijemci su ga navodno već u srednjem vijeku kitili. Ono oko čega se svi slažu je činjenica da se ukrašavanje bora krajem 19. stoljeća i početko 20. proširilo iz Njemačke po cijeloj Europi.

Image

Stigli su prvi 'ružni' božićni džemperi: Izdvojile smo nekoliko najzanimljivijih

Svi za Božić kitimo drvce. Ovisno o podneblju u kojem živiš razlikuje se što ćeš kititi - bor, jelku ili možda šmirku - bodljikavi grm koji raste uz obalu, a puno je ekonomičnija zamjena za skupu jelku pa je tako bila neizostvani božićni dekor siromašnih obitelji u Dalmaciji i Primorju, a danas tradicija.


Drvce se kiti na Badnjak, no u posljednje vrijeme to činimo sve ranije kako bismo dulje imali božićni ugođaj. Lampice se stavljaju prve (pokušaj drugačije i kićenje bora pretvorit će se u dramu - lampice će se zapetljati za kuglice i više nitko neće uživati u ovoj lijepoj tradiciji, već ćete spašavati drvce i gubiti živce), potom idu kuglice i šećer na kraju je ukras za vrh.

shimmer fallback

Nekada je to bila isključivo zvijezda repatica pa različite druge zvijezde i anđeli, a danas se čak i jednorozi stavljaju na vrh bora. Sve je dozvoljeno i sve je lijepo, što god želiš i dokle god ti seže mašta. Treba li ti inspiracija, pronašle smo je na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Božićna zvijezda s kamenjem i kristalima

Odmakni se od klasične zlatne, crvene i zelene pa svome drvcu daj završni touch u bojama potpuno netipičnim za božićno vrijeme. Nagovještaj proljeća? Zašto ne! U tome i je smisao božićnog drvca. On u biti simbolizira nadolazeće proljeće, njegove zelene grane znače život usred zime i poručuju da će ista proći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Izrezbarena božićna zvijezda koja čeka svoj trenutak

Srebrna božićna zvijezda puna izrezbarenih detalja efektan je ukras za vrh bora i zahvalna za kombeinacije s različitim vrstama kuglica.

Baby Yoda! Zašto ne?

Baby Yoda očarao je ljubitelje Ratova zvijezda diljem svijeta kada je lani u ovo vrijeme prikazana prva epizoda kultne sage u Disneyevoj režiji. Da mu mnogi nisu mogli odoljeti potvrđuje i ova fotografija. Baby Yoda lani je bio ukras na mnogim božićnim drvcima, a na neke se popeo na sam vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Možeš dodati cijeli kontekst ukrasu za vrh, kao što je ova sovica zvijezdama

Umjesto da se fokusiraš samo na vrh bora, ti se proširi i na donje grane pa napravi cijelu priču. Gnijezdo sa svomo tek je jedna od ideja.

Za sanjare koji žive u oblacima

Ovo nam je jedan od ljepših ukrasa na koje smo naišle na Instagramu. Simbolizira lakoću i radost življenja, nadu i nova prostranstva. Što ti više treba?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Božićna zvijezda s porukom

Možda prigodna poruka za kraj lude 2020. ili ipak takvim riječima nije mjesto na božićnom drvcu? U svakom slučaju sviđa nam se elegantna izvedba ovog nepristojnog ukrasa

Stara garda

No, ne zaboravi i na one tradicionalne ukrase koji možda već godinama stoje na dnu kutija. 2020. , rekli bismo, traži da ju "zapečatiš" dobrim starim vrhom za bor kojim ste ga kitili dok si bila djevojčica. Nešto poznato, a to je definitivno ukras koji je godinama u obitelji, itekako je dobrodošlo u ova neizvjesna vremena.

Prirodni pa čak i jestivi ukrasi za vrh drvca

Iskoristi bademe koje si ljetos pobrala s drveta na moru, ali si bila lijena očistiti ih od ljuske. Napravi od njih božićnu zvijezdu.

Predivni plavi anđeo, ručni rad

Ručni rad itekako se cijeni kada su u pitanju ukrasi. Ovaj prekrasni anđeo od vune savršen je za srebrni ili bijeli bor.

Malo drugačija zvijezda

Ova zvijezda s puno krakova učinit će čarobnom svaku večer u božićno vrijeme jer kad ugasiš svjetla, a upališ lampice na boru, na tvom stropu stvorit će zvjezdano nebo.

Jednorog za kraj i za vrh!

Može li išta bolje simobolizirati kaos i apsurd godine na izmaku, no što to može jednorog? Natakni ga na vrh svog bora i nadaj se čaroliji u novoj godini.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.