Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Raj na zemlji

Najveći cvjetni vrt na svijetu uskoro otvara svoja vrata. Pogledaj tu ljepotu

Za manje od deset dana u Nizozemskoj vrata otvara najveći cvjetni vrt na svijetu, a prema mnogima i najljepši. Zemlja tulipana u ovo doba godine jamči spektakl za sva osjetila, nepregledna polja jarkih boja i opojnih cvjetnih mirisa

profimedia-0169032488.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Za sve ljubiteljice i ljubitelje cvijeća, osobito one kojima su tulipani najdraži, ovo su sjajne vijesti. Na zapadu Nizozemske, u zemlji tulipana, ovog proljeća ponovno se za javnost otvara najljepši i najveći cvjetni vrt na svijetu. Tulipani dominiraju, no i ostale vrste pokazat će svoju ljepotu.


Park Keukenhof poznat je po prekrasnom cvijeću kojim dočekuje posjetitelje, a pripada gradiću Lisseu koji je smješten u ovoj regiji cvijeća. Prošle godine bio je zatvoren zbog pandemije tako da svi željno iščekuju otvorenje koje je najavljeno za manje deset dana, točnije 24. ožujka. Nestrpljivi su i posjetitelji, ali i zaposlenici koji su zasadili sedam milijuna različitih cvjetnih lukovica koje čekaju da procvatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Pravi je spektakl i raj za osjetila kada šetaš kroz nepregledna polja u cvatu. To se događa kroz dva mjeseca u proljeće kada se u Lisseu održava i cvjetna parada. Izgled parka mijenja se iz tjedna u tjedan kako na red za cvatnju dolaze različite vrste cvijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Keukenhof je podijeljen u četiri paviljona u kojima rastu već spomenuti tulipani, ali i zumbuli, narcisi, ruže, orhideje, karanfili i ostalo cvijeće. Ako ipak u proljeće ne možeš otići u Nizozemsku, učini to u kolovozu, kada su za čaroliju zaslužne dalije. U vrtu dvorca Keukenhof tada cvate 150 vrsta dalija i sva pozornost usmjerena je na njih. Što još reći, osim da mi već planiramo svoje iduće putovanje put sjevera Europe.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.