Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Želiš da te barem netko sluša?

Pametni i dobri - ovo su najposlušnije pasmine pasa

Pas donosi bogatstvo u obitelj, ono kakvo ne možeš kupiti novcem. On je izvor veselja, bezuvjetna ljubav i netko tko će u trenu, svojom otvorenošću i šarmom, postati vaš punopravni član

pexels-tima-miroshnichenko-5951991.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Konačno si prelomila i donijela odluku da svoju obitelj proširite za još jednog člana, četveronožnog i čupavog, na veliko oduševljenje svojih klinaca koji već godinama traže da im nabavite psa. S obzirom da u kući već imaš djecu, onu malu i onog velikog, bilo bi mudro uzeti bar psa koji će biti zreliji od njih, odnosno poslušniji (barem ponekad).

shimmer fallback

Naravno, uzimate li štene, u početku će biti izazovno, ali ujedno i vrlo zabavno, no kada pas odraste imat ćeš nekoga s kime ćeš moći uspješno surađivati i tko će te slušati.

Image
Dnevna doza šećera

Šapa luda nalazi se svuda! Ovo su najslađi psi Instagrama

U nastavku ti donosimo pet najposlušnijih pasmina. S njima, jamčimo ti, nećeš pogriješiti. Uspješno i relativno lako se dresiraju i to su pravi obiteljski psi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Border collie

Drugi naziv mu je graničarski škotski ovčar, a riječ je o pasmini koja traži puno kretanja i rastrčavanja. U biti je to radni pastirski pas. Vrlo je energičan i društven te jako poslušan i pametan, što znači da su odličan materijal za dresuru, a možete ga naučiti i brojnim trikovima koji će uveseljavati one najmlađe, ali i one starije. Border collie živi između deset i 14 godina. Jedna je od najinteligentnijih pasmina.

Patuljasti kontinentalni španijel

Drugi naziv mu je papillon (leptir), a ime je dobio po specifičnom obliku ušiju koje podsjećaju na krila leptira. Ovo je jedna od rijetkih malih pasimina koja nije jako temperamentna i tvrdoglava. Pametan je, poslušan i brzo uči te savršen izbor za obitelj. No, to što nije jako temperamentan, ne znači i da nije energičan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Pudlica

Pudlice glase za najinteligentniju pasminu na svijetu. Jako brzo uče i poslušne su te su stoga savršene za dresuru. Navodno je slavna pudlica Munito II, koja je živjela u 19. stoljeću i bila cirkuski pas, znala slovkati i računati. Pudlice imaju i odlično pamćenje te su privržene vlasniku zbog čega su nerijetko upravo one terapijski psi. Pudlice žive od 12 do 15 godina.

Zlatni retriver

Ovo je još jedan pravi obiteljski pas. Voli djecu, blag je, odan i privržen. Vrlo se lako dresira, osobito zbog svog nagona da želi udovoljiti vlasnicima. Zbog toga je retriver, kao i pudl, jedan od traženijih terpaijskih pasa. Osim što vole djecu, vole i druge pse te ne moraš brinuti da će se dogoditi nekakav incident kada ga izvedeš u šetnju. Zlatni retriver živi od deset do 12 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Australski ovčar

Ovaj pas prava je maza. Privržen je obitelji, dobroćudan i prijateljski nastrojen, vrlo energičan i inteligentan. Ovaj pas savršen je za dresuru i natjecanja. S obzirom da je u početkiu nepovjerljiv, vrlo je važna rana socijalizacija kod ovog psa. Australski ovčar živi 13 do 15 godina.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.