Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Ples u glavnoj ulozi

Nikad ne dosade: 10 najboljih plesnih filmova svih vremena

Iako postoji mnoštvo dobrih plesnih filmova, u nastavku smo izdvojile neke od naših favorita koji uključuju sve najbolje hip-hop plesne pokrete, baletne pokrete i, naravno, uvijek napeta plesna natjecanja

profimedia-0367704195.jpg
Foto: Profimedia
Budi najbolja verzija sebe.

Plesni filmovi postižu savršenu ravnotežu između akcije na rubu sjedala i neodoljive romantike. Čak i ako sama nisi talentirana za ples (ali pogotovo ako jesi), ne možeš si pomoći, a da ne lupkaš nožnim prstima dok navijaš za protagoniste koji oduševljavaju plesnim pokretima.

Image
Koji je tebi najdraži?

'Feel-good' filmovi koji će ti odmah popraviti raspoloženje

Od starog Hollywooda preko tinejdžerskih priča pa sve mračnih drama, velike su šanse da postoji sjajan plesni film za svakoga.

shimmer fallback

Ovaj žanr ima neke nevjerojatno dobre klasike, neke uistinu trash, ali jako uzbudljive filmove, ali i neke ozbiljnije filmove koji istražuju nevjerojatno stresan svijet plesa s visokim ulozima do apsolutno nevjerojatnog učinka.

Dakle, s obzirom na to, napravile smo popis nekih od najboljih filmova u kojima je glavna zvijezda ples, stoga se sklupčaj sa zdjelom kokica ispred svog tv-a i ovaj vikend uživaj u najboljim plesnim filmovima svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Billy Elliot

Sama činjenica da je ovaj film inspirirao iznimno uspješan brodvejski mjuzikl trebala bi ti reći dovoljno. Billy je dječak iz malog rudarskog gradića u Velikoj Britaniji koji se samo želi baviti baletom, stoga se pripremi na pravu toplu, dirljivu i sjajnu plesnu priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Prljavi ples

Kralj plesnih filmova, Prljavi ples, priča je o Frances 'Baby' Houseman, koja provodi vrijeme svog života s Johnnyjem Castleom, instruktorom plesa u odmaralištu u kojem njezina obitelj ljetuje. Teško je istaknuti najbolju plesnu scenu iz filma, ali vjerojatno ona najpoznatija je legendarna posljenja plesna sekvenca.

Crni labud

Mišljenja se razlikuju o tome je li ovaj film zapravo zastrašujući ili ne, ali ovaj popis nije o najstrašnijim filmovima, već o plesu - a Crni labud ima dosta plesa. Natalie Portman glumi Ninu, mladu ženu koja očajnički želi dobiti glavnu ulogu u produkciji Labuđeg jezera svoje baletne kuće. Ubaci ovdje nadmoćnog, ali zgodnog redatelja, konkurenciju u obliku Mile Kunis i psihotičnu mamu koja živi kroz svoju kćer, i dobit ćeš veliki baletni gulaš iz noćne more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Step Up

Step Up je romantična komedija o mladom delikventu koji pomaže uglađenoj djevojci iz plesne škole dodati neke hip-hop poteze svojoj velikoj rutini audicija, ali to je zapravo priča o tome kako su se Channing Tatum i Jenna Dewan zaljubili. Slijedila su četiri nastavka s drugim glumcima i nešto drugačijim pričama, ali ovaj je - bez sumnje - najbolji.

Flashdance

Alex Owens danju je zavarivačica, a noću plesačica burleske koja sanja da postane profesionalna balerina. Također je važno napomenuti super soundtrack koji uključuje klasike kao što su “Maniac” i “Flashdance…What a Feeling”. Možemo se složiti da su samdesete bile uistinu posebne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Footloose

Footloose je američki glazbeni dramski film i priča o Renu McCormacku, tinejdžeru iz Chicaga koji se seli u mali grad, gdje pokušava poništiti zabranu plesa uvedenu naporima lokalnog ministra. Naravno, mislimo na original iz 1984., a ne remake iz 2011., jer što je Footloose bez Kevina Bacona?

Honey

Neki bi mogli reći da je najbolja uloga Jessice Albe Nancy Callahan u filmu Sin City, ali mi tvrdimo da je njena najbolja uloga Honey Daniels u Honey, priči o ženi koja samo želi postati koreografkinja. Missy Elliott također glumi u ovom plesnom filmu savršenom za vikend poslijepodne, što je dovoljno dobar razlog da ga svatko pogleda.

Plešimo zajedno

Bez obzira što misliš o plesu Julie Stiles, ne može se poreći da je ovaj dragulj klasik plesnog žanra. Julia glumi Saru, koja pada na audiciji baleta na Juilliardu, a zatim se seli u Chicago i uči hip-hop ples. Najbolji dio svega ovoga je ipak to što je njezina prva nova prijateljica Chenille, teen majka koju glumi (tada nepoznata) Kerry Washington.

Plesom do zvijezda

Ovaj film ima sve: obrve Petera Gallaghera, mladu Zoë Saldanu, osvajača zlatne olimpijske medalje Iliju Kulika i super seksi plesne scene. Pogledaj ovaj film zbog fantastičnog baleta, ali i zbog inspirativne poruke da uvijek trebaš plesati sa svojim srcem!

Groznica subotnje večeri

Ne stari sve u ovom filmu dobro, ali ples Johna Travolte je vječan. John glumi Tonyja Maneru, devetnaestogodišnjeg mladića iz Brooklyna koji subote provodi u lokalnom disku, gdje je zahvaljujući svojim elegantnim plesnim pokretima postao kralj plesnog podija. No izvan toga, Tony je običan mladić bez ideje o budućnosti, koji se prepire s članovima obitelji i radi u lokalnom dućanu. Ipak, stvari se mijenjaju kada upozna Stephanie Mangano...

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.