Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Na koju temperaturu trebate postaviti svoj klima uređaj?

Klimatizacijski uređaji mogu grijati i hladiti vaš dom.

Na koju temperaturu trebate postaviti svoj klima uređaj?
Budi najbolja verzija sebe.

Prilikom odabira klimatizacijskog uređaja važno je obratiti pažnju na veličinu samog uređaja. Ako se uređaj planira postaviti u veliku prostoriju potrebno je osigurati dovoljno snažan uređaj. Kako biste to učinili, broj kvadratnih metara prostora podijelite s deset. 
Također, prilikom odabira klimatizacijskog uređaja, u obzir uzmite i toplinsku izolaciju kuće, odnosno stana, položaj prostorije u kojoj će se klimatizacijski uređaj nalaziti, kvalitetu površina od stakla u prostoriji, broj ljudi u prostoriji i broj električnih uređaja u prostoriji. 

Grijanje prostorija klima uređajem:

Ako želite klima uređajem zagrijati prostor, postavite temperaturu između 23 i 26°C. Novorođenčadi je idealna temperatura, naročito za spavanje, između 20 i 22°C, djeci 25°C, dok je starijim osobama idealna temperatura između 23 i 26°C. 

Hlađenje prostorija klima uređajem:

Postoji vrlo važno pravilo prilikom rashlađivanja prostorija klimatizacijskim uređajima tijekom ljetnih mjeseci. Vrlo je važno da razlika između unutarnje i vanjske temperature ne prelazi iznad 7°C. Zašto? Kod prevelike temperaturne razlike mogu se pojaviti ozbiljni problemi, poput kardiovaskularnih problema, prehlada, problema sa sinusima i slično. Preporučljivo je da za vrijeme vrućih, ljetnih mjeseci klimatizacijski uređaj bude podešen na temperaturu između 24 i 27°C.

Prilikom korištenja klimatizacijskih uređaja važno je redovito čistiti filtere i servisirati uređaje budući da se u njima mogu nakupiti razne bakterije, alergeni i prljavštine koje mogu uzrokovati brojne zdravstvene smetnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.