Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Ideja za godišnji možda?

Jesi li ih već posjetila? Mjesta u Hrvatskoj na kojima su snimljeni slavni filmovi i serije

Ljepote naše zemlje često su bile filmske kulise, a zbog kojih su filmova i serija mnogi turisti došli u našu zemlju možeš otkriti u članku

BeFunky-collage.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Hrvatska je omiljena turistička destinacija mnogih zvijezda i svako ljeto svjedočimo kako plove našim morem i uživaju u odmoru. No mnogi od njih u našu zemlju su dolazili i raditi jer se posljednjih godina puno filmovima i serija upravo snimalo kod nas. Također mnogi turisti upravo zbog određenih filmova i serija dolaze u našu zemlju, žele posjetiti mjesta na kojima su snimali i uživali zvijezde poput Meryl Streep, Salme Hayek, Samuela L. Jacksona i Ryana Reynoldsa i mnogih drugih. No na jug Hrvatske dolaze zbog serije koja je postala pravi fenomen u televizijskom svijetu, "Igra prijestolja".

Image
Opuštene i šik

Domaće zvijezde na ljetovanju: Što na odmoru nosi Severina, a što Ella Dvornik?

Mnogi hrvatski gradovi su bili dio filmskog svijeta, a mi imamo sreću da imamo lijepu zemlju u koju svi žele doći i vrlo lako možemo posjetiti filmske setove poznatih filmova i serija. Ako si na godišnjem odmoru i želiš posjetiti neka mjesta na kojima su snimale filmske zvijezde samo nastavi čitati jer možda se upravo nalaziš u nekom od sljedećih gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Vis - "Mamma mia"

Na jednom od najljepših hrvatskih otoka snimljen je vrlo popularan mjuzikl "Mamma Mia 2". Tako je tijekom snimanja filma u Hrvatsku došla Meryl Streep, ali i druge zvijezde poput Colina Firtha, Amande Seyfried i Piercea Brosnana. Film je sniman 2017. godine, a na Visu su proveli 24 dana i sudjelovao je veliki broj hrvatskih filmskih radnika. No svi oni koji nisu pogledali film trebaju znati da je naš otok u filmu predstavljen kao grčki otok Skopelos.

Dubrovnik - "Igra prijestolja"

Jug Hrvatske najviše privlači fanove serije "Igra prijestolja". Prekrasan Dubrovnik još je jednom pokazao da može biti najljepša filmska kulisa. Serija je snimana na različitim lokacijama diljem svijeta, ali dio najpoznatijih filmskih scena u televizijskom svijetu postali su Stari grad, otok Lokrum i tvrđava Lovrijenac. Tijekom prikazivanja serije Dubrovnik je postao još poznatiji, a grad nudi i turističke ture "Game of Thrones" na kojima se prolaze sve lokacije što je prava turistička poslastica za svakog obožavatelja ove serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Opatija - "Diana"

Bajna Opatija, kako je mnogi nazivaju, također je ugostila velike filmske zvijezde i bila je dio filmske priče o princezi Diani. Film "Diana" snimao se 2013. godine, a glumila ju je Naomi Watts. Priča je bila fokusirana na posljednje dvije godine Dijaninog života, na njezinu ljubavnu vezu s liječnikom Hasnatom Khanom i tragičan kraj. Lokacije u Hrvatskoj predstavljale su Mediteran, Australiju, Rimini i Bosnu.

Rovinj - " The Hitman's Wife's Bodyguard"

Još jedan prekrasan grad u Istri bio je filmska kulisa. U mnogima omiljenom Rovinju 2019. sniman je nastavak filma "The Hitman's Wife's Bodyguard". Glavni junaci ove priče su bili Salma Hayek, Ryan Reynolds i Samuel L. Jackson. Osim u Rovinju snimali su još u Rijeci i Zagrebu, a filmska ekipa boravila je u Hrvatskoj čak 49 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Split - "Bliss"

Posljednjih godina se pokazalo da je cijela hrvatska obala vrlo atraktivna filmskim producentima. Pa se zvijezda Salma Hayek , nakon snimanja filma u Rovinju, vrlo brzo vratila u Hrvatsku, a ovaj put na snimanje znanstveno-fantastične drame "Bliss". Uz nju je glavna zvijezda bio Owen Wilson, ali i naš Split. Snimali su na najljepšim splitskim lokacijama poput Prokurativa, Rive, Galerije Meštrović i na Marjanu.

Split - "Weekend Getaway"

Kaže se da ne postoji loša reklma, a onda bismo to mogli reći i za našu zemlji i ovaj film. Priča o dvije Amerikanke koje provode vikend u Hrvatskoj dobio je vrlo loše kritike, ali dobra je vijest da je veliki dio filma snimljen u Splitu i da se vrlo jasno vidi grad i njegove ljepote. Kako je u filmu glumila Leighton Meester, zvijezda serije "Gossip Girl", i strani mediji su se raspisali o tome kako je film sniman u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.