Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
'Drži se'

Kako je Osječanka koju Oprah obožava postala slavna vlogerica koja inspirira žene diljem svijeta

Najpoznatija hrvatska videoblogerica u SAD-u, Kristina Kuzmić, 2011. godine pobijedila u Oprah Winfrey showu, sada je ponovno posjetila rodni kraj i promovirala svoju knjigu 'Drži se' koja na zabavan i humoran način prikazuje život jednog običnog roditelja sa svim njegovim usponima i padovima

PXL_140622_94062162.jpg
Foto: Bruno Fantulin/Pixell
Budi najbolja verzija sebe.

Vlogerica koju na društvenim mrežama prati više od 3,3 milijuna ljudi rođena je Zagrepčanka koja je djetinjstvo provela u Osijeku, a s 14 godina se, zbog rata, s obitelji preselila u Ameriku. Njezini video uradci o kulinarstvu, roditeljstvu i svakodnevnim životnim događajima imaju preko milijardu pogleda. Upravo zbog toga Kristina Kuzmić nosi titulu najpoznatije hrvatske vlogerice u SAD-u.

shimmer fallback

Domaćoj publici postala je poznata kada je 2011. pobijedila na Oprah Winfrey show-u. Naime, Kristina je bila samo jedna od 15 tisuća sudionika koji su slavnoj voditeljici poslali prijedlog za svoj show. A kao pobjednica izabrana je Kristina sa svojim kulinarskim showom koji se nakon toga emitirao u sklopu najpoznatijeg talk showa. Uspjeh u showu pomogao je Kristini u daljnjoj izgradnji karijere čiji je vrhunac knjiga 'Drži se'. U njoj Kristina na duhovit i jedinstven način piše o svakodnevnim životnim događajima, roditeljstvu, samohranom majčinstvu, egzistencijalnoj borbi, najtežim ali i najljepšim životnim trenucima.

shimmer fallback

Knjiga je na hrvatskom jeziku izašla prošle godine, a ove godine održano je potpisivanje i druženje s autoricom koja je mnogim ženama velika inspiracija i snaga u teškim životnim trenucima.

Kristina je kroz svoju knjigu i kroz razgovor s publikom, pokazala da ne postoji čovjek koji nema probleme, čak ni ona majka šestero djece koja na Instagramu ima savršene fotografije svoga podmlatka u savršeno čistoj i urednoj kući, sa savršenim neobješenim grudima i savršeno nasmijanim mužem. A za Ženu.hr i sve žene koje vode svakodnevne životne bitke, u kratkom intervjuu Kristina je otkrila kako je 'nesavršena osoba s nesavršenim životom u kojem je bilo puno teških dana, ali i onih predivnih'.

Sudjelovali ste u talk show-u Oprah Winfrey, to je sigurno jedinstveno i nezaboravno iskustvo. Kakav je osjećaj bio raditi s Oprah?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Oprah je prema meni bila divna i ohrabrila me da budem autentično svoja.Iz tog iskustva naučila sam kako stišati glasnoću svojih nesigurnosti i pojačati glasnoću svoje svrhe.

Iz hobija ste ostvarili posao. Kako je sve počelo, što Vas je inspiriralo da radite to što radite?

Da, u početku je to bio samo hobi. Nisam mislila da će se pretvoriti u karijeru. Željela sam svojoj kreativnosti dati oduška, a istovremeno sam željela podijeliti svoje borbe i svoju priču jer mi je dosadilo gledati ljude koji se pretvaraju da imaju savršeni život. Kroz moje video zapise uvijek sam željela drugima biti ono što je meni trebalo kada sam bila na dnu – unijeti malo nade i humora u ovaj svijet i pomoći ljudima da se osjećaju manje usamljeno.

Vaša knjiga 'Drži se' stigla je i do Hrvatske. Kakav je osjećaj bio vidjeti svoj rad na materinjem jeziku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Kad sam pisala knjigu, nisam uopće očekivala da će jednog dana biti izdana na mom materinjem jeziku. Čim sam vidjela hrvatsko izdanje moje knjige, odmah su mi suze na oči. Stvarno mi to puno znači.

Spominjete da se ne treba uspoređivati i da ne trebamo biti savršeni, a današnji svijet (pogotovo onaj društvenih mreža) tjera nas baš suprotno. Imate li koji savjet za sve nas koji teže savršenstvu iako je ono jako relativno.

Loviti savršenstvo je gubitak vremena jer je nemoguće čovjeku biti savršen. Iscrpit ćeš se bez da ikada postigneš taj cilj. Nije zdrav takav pritisak. Ne moraš biti savršena osoba da budeš izvrsna osoba. Budi najbolja verzija sebe, imati na umu da tvoje najbolje neće izgledati jednako svaki dan, i to je Okay.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Što biste poručili svim ženama koje svakodnevno žongliraju između posla, obitelji, kućanskih poslova I svih tekućih obaveza koje nas dočekaju iz dana u dan?

Ne možeš sve. Nisi ti neki robot. Nemoj zaboraviti na sebe. Ponekad toliko mislimo na sve druge… da li su djeca, suprug, roditelji, prijatelji svi u redu, što trebaju, kako im mogu pomoć… da se zaboravimo upitati: Čekaj, imam li ja što trebam? Jesam li ja Okay? Nemoj nikada osjećati krivnju brinuti se o najvažnijoj osobi u životu tvoje djece – a to si ti. I naučite reći ne nekim stvarima. Ponekada moramo reći ne, da mi našem mentalnom zdravlju rekli da.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.