Budi najbolja verzija sebe.

Kako kupati zlatnog retrivera?

Iako mnogi misle krivo, psi se ne trebaju kupati prečesto. U nastavku saznajte kako kupati zlatnog retrivera te koliko često.

Budi najbolja verzija sebe.

Jedno od čestih pitanja vlasnika zlatnih retrivera je koliko često se psi trebaju kupati i kako kupati zlatnog retrivera. Iako mnogi misle da to trebaju činiti često, zapravo to i nije istina jer jer se kupanjem skida prirodna masnoća kože pa može doći do njezinog kože, ona postane suha i lakše puca pa se na taj način smanjuje njezina zaštitna uloga. 


(FOTO: Pixabay) 

Dakle kako kupati zlatnog retrivera

Postoji suho i klasično kupanje. Suho kupanje znači tretiranje suhim šamponima koji mogu biti u obliku spreja ili pudera u prahu koji se zatim iščetkaju. Kada je klasično kupanje u pitanju, važno je paziti da psa kupate u mlakoj vodi s posebnim šamponima za pse. 

Najlakše ih je kupati u kabini s tušem jer se pas u njoj udobnije osjeća nego u kadi. Također, morate biti na oprezu da mu voda ne uđe u uši ili da mu u oči ne dođe sapunica. Šampom se iz dlake treba isprati temeljito. 

Dakle, zaista je pse dovoljno kupati nekoliko puta godišnje (osim ako posebno ne zaudaraju ili ako se ne uvaljaju u blato ili ne baš mirišljave materijale). 

Sada znate kako kupati zlatnog retrivera te koliko bi često to trebali činiti. 

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.