Budi najbolja verzija sebe.

Jednostavni trikovi koji će ti omogućiti održiviji način življenja

Ove savjete svatko može primijeniti u svom svakodnevnom životu

Budi najbolja verzija sebe.

Održiv te ekološki povoljniji način života danas postaje sve popularniji, no ponekad nam se čini kao da je savjete o održivom življenju nemoguće primijeniti u svakodnevici.

I dok su neki savjeti o tome kako bismo trebali živjeti održivije uistinu nerealni, postoje i oni mali koraci i promjene koje svatko može učiniti jer ne iziskuju puno truda, a zapravo puno znače.

Puno je informacija o održivom načinu života pa ako si početnik možda ne znaš odakle uopće započeti. Bilo bi super za našu Zemlju kada bismo svi odjednom počeli živjeti 'zelenije', no takva očekivanja nisu realna. Umjesto da očekujemo nemoguće, važno je krenuti od sebe.

Ako si zainteresirana za ovakav način života, u nastavku ti otkrivamo nekoliko vrlo jednostavnih savjeta koje možeš vrlo lako primijeniti u svom svakodnevnom životu, a pozitivno će utjecati na okoliš.


Foto: Unsplash

Budi najbolja verzija sebe.

Jedi manje mesa

U idealnom bismo svijetu svi bili vegani, no na takve drastične prehrambene promjene spremni su samo pojedinci. Ne trebaš u potpunosti izbaciti životinjske proizvode sa svog jelovnika, no možeš smanjiti unos mesa. Naime, upravo je uzgoj stoke jedan od glavnih faktora koji negativno doprinose klimatskim promjenama pa smanjeni unos crvenog mesa i mliječnih proizvoda mogu imati velik utjecaj.

Budi najbolja verzija sebe.

Uvedi promjene u svoju beauty rutinu

Zbrinjavanje otpada od plastike sve je veći problem s obzirom na to da se plastika može samo djelomično reciklirati, stoga je vrlo bitno kupovati što manje plastičnih potrepština. Primjerice, možeš svoju običnu četkicu za zube zamijeniti onom od bambusa, a to isto možeš učiniti i kad su u pitanju štapići za uha. Prilikom kupovine kozmetičkih i higijenskih potrepština uvijek potraži one koji ne sadrže teške kemikalije štetne za okoliš.Pametno kupuju odjeću

Jedan od velikih zagađivača okoliša je i modna industrija, a najveći je problem 'brza moda'. Kupuj racionalno i to onu odjeću koja je napravljena od recikliranih ili prirodnih materijala i koja je napravljena kvalitetno kako bi je mogla nositi sezonama. Biraj odjeću od eko i održivih brendova i kupuj samo ono što ti je uistinu potrebno.Biraj povoljnije načine prijevoza

Prilikom putovanja uvijek kad je moguće izbjegavaj vožnju avionom te biraj ekološki povoljnije načine prijevoza poput onog vlakom, autom ili biciklom. Također, nastoj što češće koristiti javni prijevoz.
Prestani koristiti plastične vrećice i boce

Umjesto jednokratnih plastičnih vrećica koje predstavljaju veliki problem za okoliš, počni upotrebljavati platnene vrećice i uvijek ih ponesi sa sobom u kupnju. Osim što izgledaju vrlo trendi, također su i mnogo praktičnije. Nabavi i staklenu bocu za vodu kako ne bi trebala kupovati plastične boce.Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.