Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Omot je pola čarolije

Imamo sjajne ideje za zamatanje božićnih darova

Zamotaj poklone tako da onima kojima ih darivaš bude žao odmotati ih

kijsalllaksasmaaa.jpg
Foto: Instagram
Budi najbolja verzija sebe.

Djedu Božićnjaku pomažu njegovi stručni i iskusni vilenjaci u zamatanju poklona. Ima ih cijele čete, a kada zagusti, u sitne noćne sate uoči polaska na put saonicama kroz zimsko noćno nebo, dobro dođu svaka ruka, šapa ili kopito pa uskaču svi redom - Baka, sobovi, psi, mačke i ljudi dobre volje širom svijeta koji će pod bor svojim bližnjima u božićnoj noći ostaviti znak pažnje.

Image
Prhki keksi koje obožavamo

Kokos kiflice: Božićni klasik koji se topi u ustima

Smisao darivanja za Božić je čista ljubav (uostalom kao i svakog drugog darivanja), no kada stavljaš poklone uz jaslice, naglasak treba biti na onom nematerijalnom, na gesti kojom pokazuješ pažnju prema nekome. Umatanje poklona također je znak pažnje i istome može dati dodatnu vrijednost. Potrudi se ovog Božića da tvoji pokloni budu posebno lijepo i neobično zamotani. Ne brini, ne trebaš potrošiti na dekoraciju i papir.

Snađi se, upogoni maštu, budi kreativna i praktična pa iskoristi sve što imaš po kući te ono što ti je od zamatanja darova ostalo od lani. Što je najbitnije, na ovaj ćeš način djelovati ekološki. U nastavku ti donosimo nekoliko sjajnih ideja s Instagrama. Inspiriraj se i napravi od svojih božićnih darova prava mala umjetnička djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Iskoristi što ti priroda nudi

Sušene naranče koloristički će podići poklon, a bojom će ga upotpuniti i tematski "vezati" za Božić zelena grančica bora. Dodaj šišarku, malo trake i imaš pravo umjetničko djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Jednostavno, a efektno

Poklon umotaj u mekani karton, izreži boriće od bijelog papira (ili koristi neku drugu boju), njime ukrasi poklon, dodaj zelenu grančicu i poruku ispiši flomasterom ili kemijskom olovkom.

Uči od Japanaca

Furoshiki je drevna istočnjačka tehnika zamatanja poklona u tkanine. Osim što je ekološka, darujući onoupakirano, darovat ćeš frendici i lijepu maramu te neće biti otpada celofana, trake, papira, ljepila. Vrlo je jednostavna i svladat ćeš je u trenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Pleteni detalji i gumbići

Ako si vješta s rukama i znaš plesti, ispleti božićne motive poput jelke ili kuglice te ih gumbićima pričvrsti za traku, u ovom slučaju konop, i dekoriraj poklon. Pletena jelkica već je sama po sebi poklon, podsjetnik dragoj osobi i možda ukras za bor.

Kartice za ime

Izreži kartice na kojima će pisati za koga je poklon. Reži ih od kartona u boji, u obliku sobova, jelki, Djeda Božićnjak, probuši im rupicu i dodaj na traku kojom ćeš vezati poklon. Bijeli papir ili karton bit će sasvim dovoljni za umatanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Neka traka bude u centru pažnje

Izreži trakice za zamatanje od pliša ili nekog drugog materijala koji se inače ne koristi u ovu svrhu i poigraj se samim načinom vezanja iste. Naime, čak i sama traka može biti dostatni ukras za poklon.

Nalijepi uši, njušku

Ovakvim omotom najviše ćeš razveseliti klince, a i odraslima izmamiti osmijeh na licu. Treba ti samo malo papira, ljepila i mašte.

Ručkice!

Ovo nam se jako svidjelo! Nalijepi ručkice, mašnice, nos i oči i eko damski dar je spreman da nekoga razveseli.

Djed Božićnjak glavom i bradom na svakom poklonu

Obična papirnata vrećica - slobodno iskoristi one koje imaš po ladicama i ormarićima i kartonski Djed Božićnjak s kapom koju možeš zakačiti za ručkice, malo bijelog papira i poklon je gotov!

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.